Centrul, blocat în reparaţii

Centrul, blocat în reparaţii

Nervi, claxoane, înjurături şi maşini bară la bară.

De asta au parte şoferii care trec prin centrul Braşovului. Asta pentru că, odată cu venirea primăverii, au început şi lucrările de reparaţii sau modificări de reţele, plus asfaltări, în diverse zone ale oraşului. Primarul George Scripcaru spune că asfaltările erau necesare, iar restul blocajelor sunt generate de reţeleiştii.

„Am cerut întreruperea lucrărilor în intervalul orar 8.30-10.00, pentru a nu crea blocaje foarte mari în trafic“, a spus primarul. Conform datelor de la primărie, în această situaţie sunt străzile Nicolae Bălcescu (arteră importantă din centrul istoric), Brâncoveanu, Lacea, Vasile Safta, 15 Noiembrie şi Nicolae Titulescu. Până la începerea asfaltărilor, se va circula tot pe două sensuri după ce, aproape o săptămână, se impusese sens unic pe strada cu poliţia.

„Noi avem în plan şi alte lucrări, ce vor debuta în această perioadă, refacerea străzilor Cuza Vodă, Avram Iancu şi Lungă, unde deja s-au scos bordurile. Tot în programul de asfaltări, din străzile finanţate de BERD va mai intra şi strada Vasile Alecsandri“, spune purtătorul de cuvânt al primăriei, Sorin Toarcea.   În urma traficului infernal, oraşul s-a umplut de agenţi de circulaţie. „Noi nu mai avem posturi fixe pentru agenţii de circulaţie, trimitem echipaje acolo unde este nevoie. Zilele acestea, în funcţie de împrejurări, am avut între 10 şi 20 de agenţi pe străzi“, spune comisarul Liviu Naghi, de la Poliţia Braşov. Primăria mai are în plan amenajarea de pasaje subterane în zonele Calea Bucureşti, Poienelor, Gării şi Modarom.

Ne puteți urmări și pe Google News