Evenimentul Zilei > Monden > Celebrul Usain Bolt, cel mai rapid om din lume, a fost depăşit de un simplu muncitor. VIDEO
Celebrul Usain Bolt, cel mai rapid om din lume, a fost depăşit de un simplu muncitor. VIDEO

Celebrul Usain Bolt, cel mai rapid om din lume, a fost depăşit de un simplu muncitor. VIDEO

Indianul a reuşit să fie mai rapid decât celebrul Usain Bolt. Prin noroi, alături bivoli, Srinivas Gowda a parcurs 142 de metri în 13,6 secunde.

Usain Bolt este un fost atlet jamaican, sprinter, recordman mondial la proba de 100 m, cu timpul 9,58 secunde, iar la proba de 200 m, cu 19,19 secunde și împreună cu coechipierii săi, la proba de ștafetă 4 × 100 m, cu 37,1 secunde.

Imediat după evoluţie, a fost botezat Bolt indianul. La Kambala, la cursa bivolilor (contestată de cei care protejează animalele) care se ţine în India, în statul de sud-vest Karnataka, Srinivas Gowda, un muncitor de 28 de ani, a parcurs distanţa de 142,5 metri în 13,62 secunde pe un teren noroios.

„Dacă ar repeta incredibila sa performanţă pe pista de atletism, ar fi cel mai rapid om din lume”. „E ca şi cum ar fi alergat 100 de metri în 9,55 secunde”. Mai rapid dect Usain Bolt (9,58 secunde pe 100 metri).

Este o performanţă incredibilă aceea a lui Srinivas Gowda, chiar dacă comparaţia cu fostul vitezist jamaican a părut un pic hazardată. În fapt, viteza a fost generată de tragerea animalelor care sunt capabile să depăşească  50 de km pe oră.

Ministrul Sportului din India l-a invitat pe Srinivas Gowda să se alăture echipei naţionale de sprint, dar el a refuzat oferta: „M-am accidentat la un picior şi pe de altă parte eu sunt obişnuit să alerg cu bivolii…”, notează La Stampa.