Mămăliga este unul dintre preparatele naționale care se află pe masa celor mai mulți dintre români atunci când iau prânzul sau cina. Nu multe dintre gospodine știu cum se prepară corect mămăligă. Este important să ținem cont de recomandările nutriționiștilor.
Mod de preparare mămăligă
Este important să alegi un mălai bun, unul grișat sau cu granulație mai mică pentru ca timpul de fierbere să fie redus. Ulterior, trece mălaiul prin sită pentru ca impuritățile să fie îndepărtate. Puna apa la fiert într-un vas de fontă. În cazul în care nu ai acest tip de vas, poți să folosești unul de inox cu pereți dubli. Atunci când observi că apa începe să fiarbă, adaugă apa și amestecă până când se topește. Una dintre cele mai importante reguli este să nu adaugi sarea de la început pentru că timpul de fierbere va fi prelungit.
Poți să presari o mână de mălai în apa fierbinte, după ce sarea s-a topit. Amestecă intens. Lasă mălaiul să fiarbă. Poți să adaugi și restul cantității de mălai când apa a început să fiarbă. Amestecă intens și continuu cu un tel. Folosește o spatulă de lemn pentru a amesteca când observă că mămăliga ta devine consistentă. Ulterior, stinge ochiul aeagazului și toarnă mămăliga într-o farfurie întinsă, potrivit Catine.ro.