Cele mai bune tratamente care te scapă de durerile articulare. Indicațiile medicilor ortopezi

Cele mai bune tratamente care te scapă de durerile articulare. Indicațiile medicilor ortopezi

Multe persoane se confruntă cu dureri articulare, în special atunci când anotimpurile se schimbă. Iată care sunt cele mai bune tratamente recomandate de medicii ortopezi, care te scapă de dureri.

Cei care se confruntă cu dureri articulare trebuie să știe că primul pas este acela de a merge la medic pentru o evaluare completă în care vor fi recomandate analize medicale și investigații imagistice, potrivit dr. Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă.

Metode prin care poți scăpa de durerile articulare

Potrivit medicului ortoped, o metodă eficientă este kinetoterapia. Ea se bazează pe tratament prin mișcare, fiind diferită de cea pe care o facem zilnic sau în sălile de sport.

Kinetoterapia presupune un complex de exerciții speciale, indicate pentru fiecare afecțiune în parte. Ele sunt recomandate de către medicul specialist și sunt efectuate sub supravegherea atentă a kinetoterapeutului.

Durerile de articulații pot fi tratate și cu fizioterapie, metodă care folosește aplicații terapeutice prin intermediul factorilor fizici, pentru a trata diferite afecțiuni.

Durerile articulare apar, pe parcursul vieții, la aproximativ 80% dintre adulți. Disconfortul poate varia de la o durere ușoară până la o durere severă și persistentă. Se manifestă prin reducerea mobilității articulare, senzații de furnicături și amorțeli transmise în membrele superioare sau inferioare, datorită presării rădăcinilor nervoase”, a explicat dr. Tarek Nazer.

Proceduri terapeutice în tratarea durerilor articulare

Pe lângă metodele expuse, există și variante mult mai complexe în tratarea durerilor de articulații.

Crioterapia folosește un jet de aer rece ce realizează un șoc termic la nivelul pielii. Această acțiune determină scăderea temperaturii locale cu 10-12 grade ceea ce determină reducerea inflamației și implicit ameliorarea durerii.

Terapia Tecar se bazează pe căldura produsă de organism prin intermediul energiei electromagnetice. Terapia grăbește procesul de vindecare a zonei afectate. Prin intermediul căldurii, zona tratată se relaxează și durerea dispare.

Laseroterapia folosește energia luminoasă absorbită de organism, iar această acțiune determină modificări biologice la nivel celular – are efect antialgic.

Ultrasunetul transmite în interiorul organismului vibrații ce realizează un micromasaj profund care instalează acest efect anestezic.

Tens este tehnica de tratament care constă în folosirea curentului pentru stimularea directă a țesutului. Tratamentul are ca efect principal scop reducerea durerii dar și activarea circulației sangvine ce reduce inflamația, potrivit doctorulzilei.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News