Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV Cum l-a rezolvat sistemul pe renumitul profesor Burnei. „Am fost executat politic” (VIDEO)
VIDEO

EXCLUSIV Cum l-a rezolvat sistemul pe renumitul profesor Burnei. „Am fost executat politic” (VIDEO)

Doctorul Lucian Duță a gândit o ediție specială a podcastului său „Fără anestezie", ilustrând cu un caz care a făcut mare vâlvă în spațiul public, cel al profesorului Burnei. Discipolul eminentului profesor Pesamosca a explicat de ce dosarul său poate fi considerat un studiu de caz pentru interferența politicului.

În studioul Evenimentului Zilei, medicul Lucian Duță s-a întâlnit cu unul din cei mai dedicați medici pe care îi cunoaște: Profesorul Gheorghe Burnei. Medicul ortoped a fost discipolul marelui chirurg pediatru Alexandru Pesamosca, fiind remarcat de acesta încă din anul 3 de facultate. Pesamosca l-a avertizat pe viitorul medic că chirurgia pediatrică este extrem de grea, fiindcă există un factor emoțional puternic.

Chestionat de moderator dacă ia în calcul o presiune a sistemului politic în cazul dosarului său – care a rezultat în interdicția de a mai profesa la stat, din cauza unor acuzații de experimente de copii, pe care profesorul Burnei le-a negat permanent –  invitatul a confirmat că simte această presiune.

„Am informații că în anumite laboratoare au fost luate deciziile dinainte”

„A fost o implicație politică, nu am fost numai eu, ci și alți profesori. Am fost executat politic. E un sistem politic care rămâne cu o pată. Am informații de la oameni că în anumite laboratoare au fost luate deciziile dinainte”.

Versiunea completă a podcastului poate fi vizionată aici:

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro