Evenimentul ZileiEVZ PlayExclusiv. Dublul standard al certificatului verde. Cine e de vină pentru morții pandemiei? Dr. Lucian Duță: Un stat care nu îi asigură tratament omului e criminal. VIDEO

Exclusiv. Dublul standard al certificatului verde. Cine e de vină pentru morții pandemiei? Dr. Lucian Duță: Un stat care nu îi asigură tratament omului e criminal. VIDEO

VIDEO
Judecătorii au anulat miercuri prevederile certificatului verde. Deși suntem un stat de drept, măsurile luate de autorități pentru a controla valul 4 al pandemiei nu par eficiente. Prezent în podcastul EVZ Play, medicul Lucian Duță a explicat cu argumente științifice de ce statul este vinovat moral pentru sutele de morți zilnic.

„Măsurile de coerciție sunt brutale și uneori nesănătoase la cap”, a opinat invitatul lui Robert Turcescu. Medicul Lucian Duță a denunțat dublul standard în materie de certificat verde, ale cărui prevederi un grup de judecători tocmai le-au anulat miercuri.

Stat de drept. Judecătorii au anulat prevederile certificatului verde

Lucian Duță a subliniat că demersul statului legat de vaccinare are nevoie de „personaje credibile”, care să vină în față și să transmită mesaje plauzibile. Chestionat de jurnalistul Octavian Hoandră de ce s-a ajuns la moartea a sute de români zilnic, care echivalează cu populația unui sat, cu toate că certificatul verde e obligatoriu de ceva timp, specialistul a comentat: „Din cauza acestui stat idiot mor oameni. Nu se asigură testare în masă și tratamente pe care alte state le folosesc evitând formele grave ale bolii. (…) Dacă nu îi asigură tratament omului statul e criminal”, a subliniat medicul.

Duță: Să nu mai stigmatizăm oamenii pentru opțiunea lor

Specialistul a mai recomandat ca, dacă tot ținem cont de liberul arbitru în decizia legată de vaccinare (n.r. – așa cum recomandă Octavian Hoandră), „să nu mai stigmatizăm oamenii pentru opțiunea lor. Judecătorii au anulat toate prevederile certificatului verde”.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro

Accesează: