Averea tânărului de 27 de ani este deținută în Ether, simbolul nativ al blockchain-ului Ethereum. Buterin deține aproximativ 334.000 de eter, care se tranzacționau cu puțin peste 3.415 dolari pe monedă miercuri după-amiază.  La această valoare, portofelul său valorează aproximativ 1,14 miliarde de dolari.

 

Cine este Vitalik Buterin

Buterin a fost născut într-un oraș mic, din Rusia, situat la sud-estul Moscovei, dar a crescut în Canada. Mama și tatăl său, un analist financiar și respectiv un om de știință în informatică, au migrat pentru a beneficia de alte oportunități de muncă, trimițându-l pe Buterin la o școală privată unde a devenit interesat de domenii precum-  programare, economie – iar mai târziu, de Bitcoin.

Buterin s-a înscris la Universitatea din Waterloo, unde a studiat alături de cunoscutul criptograf, Ian Goldberg, creditat cu proiectarea unui protocol utilizat pentru mesaje criptate instant și a cofondat publicația criptografică, Revista Bitcoin. Dar în 2013, la sfârșitul semestrului său de primăvară, a câștigat „Thiel Fellowship” – un program de doi ani care acordă 100.000 USD în fiecare an, dacă studenții sunt de acord să renunțe la facultate și să înceapă ceva propriu. În cazul lui Buterin, au fost scrierea pentru revistă și dezvoltarea Ethereum.

În iunie 2017, în timpul cryptoboom-ului care a făcut din Ethereum cel mai proeminent rival al Bitcoin, au proliferat zvonurile pe rețelele sociale că fondatorul a murit. Mitul, potrivit unui raport din Coindesk, a apărut pentru prima dată pe 4chan, unde postările din forumul de afaceri susțineau că a fost ucis într-un accident de mașină. Pentru a dovedi că este în viață, Buterin a postat pe Twitter o poză cu un bilet scris de mână, scriind numărul celui mai recent bloc din lanțul Ethereum.

În iunie 2017, cam în același timp în care se zvonea că Buterin ar fi murit, s-a întâlnit cu președintele rus, Vladimir Putin, pentru a discuta despre creșterea zonei criptografice a Rusiei. La acea vreme, criptomonedele nu erau încă acceptate oficial în lumea financiară americană sau europeană, și cu atât mai puțin în cea rusească.

În acel an, potrivit CNN, banca centrală rusă a emis avertismente împotriva acestora. Banca a sugerat că anonimatul Bitcoin și a monedelor aferente, ar putea promova „activități ilegale”, cum ar fi spălarea banilor și finanțarea terorismului. Un oficial al băncii a menționat posibile restricții asupra furnizorilor de criptomonede.