„În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, ferma din localitatea Goleşti a fost plasată sub supraveghere oficială iar animalele infestate au fost eliminate pentru a împiedica răspândirea bolii. În zonă au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei.

Reprezentanții DSVSA au apreciat că deși nu este primul focar de pestă porcină din județ, situația este mult mai îngrijorătoare deoarece virusul a fost descoperit în zona celui mai mare combinat de creștere a porcilor din judeţ – Premium Pork:

„S-au luat toate măsurile de protecţie necesare, conform legii. Deocamdată, din fermă nu pleacă nimic. Dacă nu mai apare un alt focar în următoarele 20-21 de zile un alt focar, societatea poate solicita şi primi derogare de a livra porci mai devreme“.

De la începutul acestei luni, în Vrancea au fost constatate patru focare de pestă porcină, în mai multe localități, ultimul confirmat fiind cel din Goleşti. DSVSA Vrancea a anunțat că proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri, conform prevederilor legale.

 

Te-ar putea interesa și: