Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Cel mai influent stat de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului e George Soros?
Cel mai influent stat de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului e George Soros?

Cel mai influent stat de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului e George Soros?

Nu vă grăbiți să-mi atrageți atenția că George Soros nu e stat! Știu și eu asta, dar ar fi minunat să-i explice cineva și nababului american că nu e nici Bunul Dumnezeu (cum declară uneori), nici stat în statul planetar la care visează. Mare problemă este că acestui domn, ajuns la o vârstă venerabilă, nu-i reproșează nimănui nici imixtiunile în justiție, nici vreo lipsă de respect pentru statul de drept.

Așa se face că are toată libertate să-și ajute (plaseze) aliații în funcții cheie, de exemplu la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.  Nu o spun eu, ci ziariștii italieni. ”Cel puțin 22 dintre cei 100 de judecători permanenți de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului par a fi legați de șapte ONG-uri: cea mai importantă și influentă fiind Societatea Deschisă a lui George Soros”, scrie Roberto Vivaldelli în ilgiornale.it.

Conform unui studiu elaborat de Centrul European pentru Drept și Justiție, citat de publicația italiană La Verità, ONG-urile (mai ales cele soroșiste) au o influență din ce în ce mai mare asupra instituțiilor internaționale, în special în ceea ce privește drepturile omului.

Studiul susține că aproape un sfert (22 din 100) dintre judecători permanenți care au lucrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg (CEDO), între 2009 și 2019, sunt foști oficiali sau colaboratori ai unui număr de șapte ONG-uri. Astfel, 12 dintre judecători sunt conectați direct la Fundația Open Society, alți șapte la Comitetul pentru Drepturile Omului  Helsinki, iar ceilalți  au legături cu  Amnesty International, Human Rights Watch și Interighits.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: