Evenimentul Zilei > Actualitate > Ceaușescu se pregătea de război! Secret dezvăluit după 30 de ani. Imagini nemaivăzute
Ceaușescu se pregătea de război! Secret dezvăluit după 30 de ani. Imagini nemaivăzute

Ceaușescu se pregătea de război! Secret dezvăluit după 30 de ani. Imagini nemaivăzute

După Revoluţia din 1989, românii şi-au pus multe întrebări în legătură cu averea fostului dictator, Nicolae Ceauşescu.

Una dintre aceste întrebări se referă la un buncăr care există adăpostit sub Palatul Primăverii.

Acolo ar fi trebuit să se adăpostească dictatorul și familia lui, în cazul unui atac cu rachete sau chiar unul atomic

Întradevăr, există acolo un buncăr care se află la 10 metri sub pământ și de-abia acum, după 30 de ani, s-a putut filma în interior.

 

Palatului Primăverii a fost reședința familiei Ceaușescu din 1965, până în decembrie 1989. Conform datelor puse la dispoziție de Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), încăperea se află la aproape 10 metri sub pământ, iar intrarea este mascată de o uşă capitonată, după care urmează o a doua uşă, metalică, masivă, închisă ermeticCe s-a găsit în buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu.

În centrul buncărului se află o masă de lemn masiv şi opt jilţuri sculptate, unde Nicolae Ceaușescu probabil că ar fi stat cu ceilalți membri de vază din partidul Comunist, de unde ar fi dictat acțiunile Armatei Române, în caz de război.

Acel buncăr devenea centrul operațional, în caz de război cu arme chimice sau chiar atomice. Acum însă, în cameră se mai află diverse cadouri primite de cuplul Ceauşescu.Ce s-a găsit în buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu

Dar, sub Palatul Primăverii se mai află un al doilea buncăr, care face legătura cu primul printr-un alt tunel secret care ar avea ieşire spre zona lacului Floreasca.

După ce intri în Palatul Primăverii, pe partea dreaptă este o scară de coborâre către cramă. Din această încăpere se pleacă spre buncăr, trecând printr-o altă cameră de tranziţie.

Nimeni nu poate preciza dacă există plumb sau dacă sunt alţi factori de izolare, potrivit stirimondene.fanatik.ro