Evenimentul Zilei > Actualitate > S-A AFLAT TOTUL! Cum l-a mituit Ceaușescu pe actorul Larry Hagman, celebrul JR, din serialul Dalas? „O pungă maronie plină cu dolari…”
S-A AFLAT TOTUL! Cum l-a mituit Ceaușescu pe actorul Larry Hagman, celebrul JR, din serialul Dalas? „O pungă maronie plină cu dolari…”

S-A AFLAT TOTUL! Cum l-a mituit Ceaușescu pe actorul Larry Hagman, celebrul JR, din serialul Dalas? „O pungă maronie plină cu dolari…”

V-ați imaginat vreodată care ar fi legătura dintre Nicolae Ceaușeșcu și actorul american Larry Hagman, interpretul personajului J.R. Ewing din serialul de televiziune "Dallas"? Ei bine, aparent nu ar fi nimic care să-i fi legat pe cei doi. Și totuși există, iar informația a ieșit la iveală după ani de zile, așa cum și-a dorit actorul. Larry Hagman care a murit în noiembrie 2012, a primit bani de la Nicolae Ceauşescu, pentru ca regimul comunist să poată să îi folosească imaginea.

Conform presei străine, Larry Hagman a făcut această mărturisire unui jurnalist american, cu condiţia ca informaţia să nu fie publicată înainte de moartea sa.

Amintiri din Epoca de Aur: L-a terminat serialul “DALLAS” pe Ceauşescu? | VIDEO

Cum a început povestea spusă abia după moartea actorului?

 

Cu ocazia unei vizite pe care Larry Hagman a efectuat-o în anii 1980 în România, unde serialul "Dallas" era extrem de popular, oficiali ai regimului Ceauşescu i-au cerut actorului permisiunea de a afişa un uriaş panou cu chipul său, pe un imobil. Hagman a spus că nu are nimic împotrivă, dacă soţia sa va putea să ridice a doua zi o pungă cu bani gheaţă, din toaleta unei clădiri guvernamentale, afima un articol publicat după moartea actorului emerican.

"Ei au făcut acest lucru, o pungă maronie plină cu dolari a fost lăsată acolo pentru noi, iar noi am cheltuit banii foarte repede, aşa cum obişnuiam să facem pe atunci", a spus Hagman, scrie Mediafax.

 

Serialul "Dallas" este responsabil pentru declanşarea Revoluţiei din 1989?

Hagman a declarat, în 2011, într-un interviu citat de torontosun.com, că era convins că serialul "Dallas" este responsabil pentru declanşarea Revoluţiei din 1989 din România şi pentru moartea fostului dictator Nicolae Ceauşescu. În perioada de glorie a serialului, în anii '80, Ceauşescu a permis difuzarea producţiei TV în România, considerând că în acest fel le va arăta cetăţenilor români decadenţa şi corupţia din ţările occidentale.

"România a difuzat serialul «Dallas» pentru a le arăta românilor cât de corupt era sistemul american, însă totul s-a încheiat cu românii care l-au pus la zid pe Ceauşescu, care era un dictator, şi l-au împuşcat de 500 de ori – pentru că ei voiau toate acele lucruri pe care le-au văzut şi de care nici nu ştiau că există", a declarat Larry Hagman .

De altfel, Hagman a şi vizitat România, despre care a spus că "este o ţară foarte specială" după ce un maître d'hotel refuzase o bancnotă de zece mii de dolari, specială, cu autograful său, crezând că este un bacşiş.

Larry Hagman s-a stins din viață la 81 de ani

Larry Hagman, interpretul lui JR Ewing din serialul "Dallas", a murit la vârsta de 81 de ani, în 2012, în urma complicaţiilor produse de cancerul la ficat de care suferea de peste 20 de ani.

Actorul a murit într-un spital din Dallas, iar alături de el au fost colegii săi de serial, Linda Gray şi Patrick Duffy, interpreţii rolurilor Sue Ellen şi Bobby din serialul care i-a făcut celebri, scrie The Sun.

"Familia şi prietenii lui Larry au fost alături de el pentru Ziua Recunoştinţei. Când a murit a înconjurat de oameni iubiţi. A avut o moarte liniştită, aşa cum şi-a dorit", se arată într-o declaraţie de presă a familiei actorului.

Viaţa lui Larry Hagman, decedat la vârsta de 81 de ani, a fost marcată de rolul din serialul Dallas, el însuşi spunând despre personajul său, JR Ewing, că lumea "adoră să-l urască".