Serialul a fost filmat în întregime în Dallas, Texas, iar mai târziu toate scenele de interior au fost realizate la studiourile MGM de la Hollywood. Serialul a avut audienţe foarte mari în anii '80.

“Dallas” s-a bucurat de cea mai mare popularitate, atât în SUA, cât şi în restul lumii, mai ales în România. În ţara noastră a fost difuzat în două părţi, între 1979 şi 1981, cu cenzura de rigoare, şi ulterior în anii '90.
Un actor unic în felul lui: Larry Hagman, decedat la vârsta de 81 de ani. Viaţa i-a fost marcată de rolul din serialul Dallas, după cum a declarat chiar el la un moment dat: “Lumea adoră să îl urască pe JR”. Tot Hagman este cel care a mai declarat că “Dallas este responsabil pentru declanşarea Revoluţiei române şi moartea lui Ceauşescu”.

Decadenţa şi corupţia

În anul 2011, într-un interviu pentru ziarul australian Fairfield City Champion şi citat de Toronto Sun, actorul spunea printre altele că serialul "Dallas" a avut o influenţă uriaşă în politica internaţională”. De asemenea, îşi expunea convingerea că serialul “a fost responsabil pentru tot ce s-a întâmplat în România în 1989”. Potrivit torontosun.com, “în perioada de glorie a serialului, în anii '80, preşedintele Nicolae Ceauşescu a permis difuzarea producţiei TV în România, pe atunci o ţară comunistă, considerând că în acest fel le va arăta cetăţenilor români decadenţa şi corupţia din ţările occidentale.

Larry Hagman considera că acest plan s-a întors împotriva lui Ceauşescu şi a fost un factor care a contribuit la declanşarea Revoluţiei din decembrie 1989 în România şi la executarea dictatorului Nicolae Ceauşescu”. Hagman îşi explica, în 2011, pe larg teoria: “Ceauşescu a permis difuzarea acestui serial pentru a arăta cât eram noi de decadenţi, însă românii şi-au spus: Ei bine, vrem şi noi o parte din acele lucruri! Totul s-a încheiat cu românii care l-au pus la zid pe Ceauşescu, care era un dictator şi l-au împuşcat de 500 de ori pentru că ei voiau toate acele lucruri pe care le-au văzut în serial şi de care nici nu ştiau că există”.
“Românii s-au uitat şi au spus că vor şi ei să fie aşa, ca americanii", concluziona Hagman.