Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai sănătoasă legumă din lume şi beneficiile ei. Românii au au la îndemână, dar nu o prea folosesc
Cea mai sănătoasă legumă din lume şi beneficiile ei. Românii au au la îndemână, dar nu o prea folosesc

Cea mai sănătoasă legumă din lume şi beneficiile ei. Românii au au la îndemână, dar nu o prea folosesc

Fiecare legumă are calităţile sale, care o face unică. Sunt însă exemple care pot fi aduse în categoria celor deosebite, în special pentru sănătatea oamenilor care le consumă.

O astfel de pildă e legată de măcriş, bogat în fier, chiar superior din acest punct de vedere spanacului. Se adaugă vitamina C, mai mult prezentă în acest caz, faţă de lămâi sau portocale, aşa cum desrie portalul www.exquis.ro. Măcrişul are şi caracteristici care ţin şi de vindecarea organismului.

Aceeaşi sursă arată că măcrişul nu face parte, din păcate, din alimentaţia de bază a românilor.

Având origini în partea estică a Asiei, măcrişul este cunoscut de mult timp ca făcând parte şi din arealul plantelor din România.

Studii recente clasează măcrişul pe primul loc în cadrul unui clasament al celor mai sănătoase legume din lume.

Între calităţile sale se înscriu reducerea stresului oxidative, creşterea efectului antioxidant, purificarea sângelui.

Specialiştii recomandă ca măcrişul, sub forma lui ca atare sau transformat în suc natural, să fie consumat o dată la două zile.

Mai mult decât atât, infuzia de măcriş aduce beneficii şi în uzul extern, putând fi folosită pentru afecţiuni ale pielii sau ca tratament împotriva căderii părului.