Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai revoluționară teorie cu privire la dispariția tărâmului atlanților
Cea mai revoluționară teorie cu privire la dispariția tărâmului atlanților

Cea mai revoluționară teorie cu privire la dispariția tărâmului atlanților

Cea mai revoluționară teorie cu privire la dispariția Atlantidei vine din Germania, Michael Hubner susținând că orașul nu a fost înghițit de ape pentru totdeauana, ci doar pentru o perioadă de timp, după ce-a fost inundat de un tsunami. Iar rămășițele sale au ieșit, ulterior, la suprafață, aflându-se undeva în apropiere de Marrakesh.

După ce-a cercetat în detaliu descrierea filosofului antic, Hubner a strâns 51 de indicii despre localizarea Atlantidei, cum ar fi faptu că se afla la aproape 5.000 de kilometri distanță de Atena, că avea munți foarte înalți și se afla la vest de Egipt și Tirenia. Adăugând toate aceste informații într-un program computerizat, cercetătorul german a selectat o regiune din Maroc, care cuprindea cele mai multe indicii – Souss Massa, aflată la 160 de kilometri de Marrakesh.

Ulterior, cercetătorul a mers la fața locului, unde a descoperit că zona este un bazin deșertic, aflat la 11 kilometri de mare, iar în mijloc se afla o movilă și, pe lateral, terase concentrice, exact ca în descrierile lui Platon.