Cea mai recentă descoperire despre Sars-CoV-2 aruncă în aer tot ceea ce se ştia până acum

Cea mai recentă descoperire despre Sars-CoV-2 aruncă în aer tot ceea ce se ştia până acum

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au făcut o nouă descoperire despre Sars-CoV-2.

Oamenii de știință sunt convinși de acest lucru, dar au precizat cât de dificilă este „identificarea virușilor potențial capabili să provoace epidemii umane grave înainte de apariție”. Acesta este motivul pentru care, a sugerat Boni, este necesară crearea „unei rețele globale de sisteme de supraveghere a bolilor umane” capabile să acționeze „în timp real” cât mai curând posibil.

Cea mai recentă descoperire Sars-CoV-2

Revenind la descoperirea echipei americane, Boni și echipa sa au reușit să reconstruiască evoluția virusului analizând istoricul recombinării sale. Printre altele, s-a arătat că, cel mai probabil, pangolinii nu au fost gazda intermediară pentru coronavirus, deși animalul cu solzi ar fi putut juca un rol în transmiterea agentului patogen către ființa umană.

Dar, mai presus de toate, studiul, disponibil online și intitulat „Origini evolutive ale liniei SARS-CoV-2 responsabile pentru pandemia COVID-19”, oferă un punct de plecare interesant. Folosind informațiile legate de mutațiile virusului, oamenii de știință au revenit în timp urmând „ceasul molecular” al agentului patogen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ei bine, cel mai probabil, virusul circula la lilieci încă din anii 60 - 70  sau chiar mai devreme. Abia mai târziu, datorită unei situații favorabile, virusul actual s-a „detașat” de lilieci începând să se răspândească printre oameni delcanşându-se pandemia la nivel mondial.