Evenimentul ZileiActualitateCea mai mare tragedie pe șosea. 53 de persoane au murit în același loc! Detalii sfâșietoare

Cea mai mare tragedie pe șosea. 53 de persoane au murit în același loc! Detalii sfâșietoare

Cea mai mare tragedie pe șosea. 53 de persoane au murit în același loc! Detalii sfâșietoare
Un tragic accident rutier a avut loc în Mexic și s-a soldat cu cel puțin 53 de morți și zeci de răniți. Victimele sunt imigranți care voiau să ajungă la granița cu Statele Unite. În vehicul erau înghesuiți peste 100 de oameni.

Accidentul a avut loc joi, în sudul Mexicului. Potrivit CNN, camionul ar fi intrat în coliziune cu un trailer, s-a răsturnat și a apoi s-a lovit de un pod. BBC transmite că potrivit primelor informații, camionul avea viteză mare și s-a răsturnat când a intrat într-o curbă strânsă, apoi a lovit un cap de pod.

Este una dintre cele mai mari tragedii în rândul acestor oameni care își riscă viața fugind de sărăcia și violența din țările lor. În disperarea de a ajunge în Statele Unite, se lasă pe mâna contrabandiștilor care îi înghesuie în camioane în condiții extrem de periculoase.

Bilanțul deceselor a fost anunțat de Procuratură, în timp ce serviciul de protecție civilă din statul Chiapas a anunțat că cel puțin 58 de persoane au fost rănite în accident, dintre care trei grav.

Imaginile de la locul accidentului sunt cumplite, cu victime împrăștiate pe șosea, lângă camionul răsturnat, și cadavre acoperite cu cearșafuri albe. Printre victime se numără bărbați, femei și copii.

Printre persoanele decedate se numără și cetățeni străini

Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, a declarat că printre persoanele care au murit se numără și cetățeni străini. Naționalitatea acestora nu a fost confirmată, dar oficialii locali au declarat, potrivit BBC, că majoritatea persoanelor din camion erau imigranți din Honduras și Guatemala.

Președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a transmis condoleanțe pe Twitter. „Este foarte dureros”, a spus el.

Chiapas, care se învecinează cu Guatamala, este un punct de tranzit important pentru migranții fără documente.

Frontiera dintre SUA și Mexic este granița unde mor cei mai mulți migranți

Potrivit datelor Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), frontiera dintre SUA și Mexic este granița unde mor cei mai mulți oameni din lume. Numai în acest an, cel puțin 650 de persoane au murit încercând să o traverseze, un bilanț mai grav decât în orice alt an de când OIM culege date în acest sens. Despre multe decese nici nu se află ceva vreodată, menționează OIM.

Cu toate acestea, camioanele continuă să transporte mii de migranți, adesea chiar sub nasul – sau cu complicitatea – autorităților. Adesea, cel mai mare pericol pentru migranți este reprezentat de sufocare. Traficanții de persoane îi înghesuie în remorci fără o ventilație suficientă și fără a le da suficientă apă.

Mulți dintre acești oameni sunt gata să-și asume aceste riscuri fugind de sărăcie sau de violența bandelor de traficanți de droguri care fac legea și răspândesc teroare în regiunile din America Centrală din care provin. Mulți vor considera în continuare că pericolele unei astfel de călătorii până în Statele Unite reprezintă un risc pe care merită să și-l asume comparativ cu insuportabillele condiții de acasă, scrie BBC, potrivit Digi24.


Accesează: