Scene de groază la granița Mexic-SUA. Imigranți supuși traficului de persoane și violurilor. Cifre înfiorătoare

Scene de groază la granița Mexic-SUA. Imigranți supuși traficului de persoane și violurilor. Cifre înfiorătoare

Un raport publicat de către o organizație internațională a drepturilor omului prezintă cifre îngrijorătoare cu privire la imigranții blocați la granița dintre SUA și Mexic. Aproximativ 3.300 de persoane imigrante au fost traficate, violate sau răpite în ultimele săptămâni.

Aproape 3.300 de imigranți blocați în Mexic încă din luna ianuarie 2021, din cauza politicilor de frontieră americane, au fost răpiți, violați, traficați sau agresați în diverse moduri, arată un raport publicat marți, de către o organizație internațională pentru drepturile omului.

Raportul a fost documentat de organizația internațională pentru drepturile omului Human Rights First, cu sediul în New York și a vizat imigranții și solicitanții de azil blocați la granița dintre Mexic și SUA, de la începutul preluării mandatului de către președintele Joe Biden, 20 ianuarie.

Cifre alarmante. Cu 2.500 mai multe victime raportate în ultimele săptămâni

Numărul victimelor imigrante supuse traficului, violurilor și răpirilor a crescut înfiorător de mult în ultimele săptămâni. În luna aprilie au fost raportate aproximativ 500 de victime în acest sens. Din luna aprilie până la mijlocul lunii iunie, numărul imigranților abuzați și supuși infracțiunilor amintite a crescut la aproximativ 3.300 de cazuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Joe Biden a schimbat multe dintre politicele restrictive implementate de fostul șef de stat Donald Trump, în ceea ce privește mișcarea migratorie. Cu toate acestea, administrația Biden a păstrat o politică de expulzare a migranților de la frontieră, cunoscută sub denumirea de "Titlul 42".

În primele cinci luni de mandat ale președintelui democrat, peste 400.000 de imigranți blocați la granița cu Mexic au fost expulzați. Printre aceștia se aflau nenumărate familii din America Centrală și solicitanți de azil din Mexic, care au fost trimiși înapoi în țările de proveniență.

Nordul Mexicului, paradisul traficanților de droguri și de persoane

Administrația Biden declară, public, că măsură în cauză a rămas în vigoare pe fondul pandemiei de coronavirus, din cauza riscului de răspândire a noului coronavirus. În ciuda acestui lucru, experții din Sănătate Publică din SUA spun că oficialii americani nu au adus nicio dovadă științifică pentru a-și sprijini poziția în cauză, prin urmare s-au opus acesteia.

Peste 2.700 dintre cele 3.300 de victime au fost înregistrate prin intermediul unui sondaj realizat de asociația de servicii juridice Al Otro Lado, din San Diego. Datele au fost revizuite de către organizația Human Rights First din New York. Asociația Al Otro Lado nu a oferit detalii despre infracțiunile comise asupra imigranților. Presa internațională scrie că grupurile infracționale, rețelele de trafic de persoane și cartelurile traficanților de droguri activează, de multe ori, în nordul Mexicului, la granița cu SUA. Un purtător de cuvânt al organizației care a documentat raportul în cauză a informat că o parte dintre victimele amintite au fost expulzate în baza unei prevederi ale "Titlului 42", în timp ce altele încă se află blocate la granița dintre Mexic și SUA.

Organizația Human Rights First a documentat raportul citat din informațiile apărute în mass-media americană, interviuri cu migranți și date primite de la avocați. Agenția Reuters notează că nu a putut intra în posesia datelor.

În acest sens, jurnaliștii au cerut un punct de vedere din partea Casei Albe și a Departamentului pentru Securitate Internă al Statelor Unite, însă nu li s-a răspuns solicitărilor de presă înaintate - cel puțin, momentan.

Guvernul SUA, vizat de magistrați

Amintim că mai mulți adolescenți audiați luni, 21 iunie, într-un dosar juridic, au declarat instanței că în adăposturile în care sunt găzduiți situația este critică. Spațiile de adăpost sunt foarte aglomerate, mâncarea care li se oferă este stricată și nu au parte de haine curate. Mai mult decât atât, o mare parte dintre copiii imigranți se luptă cu depresia.

În cadrul audierilor de luni, 21 iunie, o fată în vârstă de 13 ani a spus instanței că a fost plasată pe o listă de supraveghere de către autorități, ca urmare a tentativei de suicid care a avut loc pe când se afla în centrul de urgență de la postul militar Fort Bliss din El Paso, Texas. Fata a petrecut aproape două luni de zile în adăpostul în care a fost repartizată și a spus magistraților că a fost despărțită de tatăl său în timp ce traversau un râu din SUA.