Evenimentul ZileiActualitateAccident cu 20 de autoturisme în București. Circulația este blocată

Accident cu 20 de autoturisme în București. Circulația este blocată

Accident cu 20 de autoturisme în București. Circulația este blocată
Aproximativ 20 de autoturisme au fost implicate, în această dimineață, într-un accident de circulație pe strada Iuliu Hațeganu,

Conform primelor informații, accidentul s-ar fi produs din cauza poleiului care acoperă șoseaua. Cele 20 de autoturisme au fost implicate într-un accident de circulație în lanț care nu s-a soldat, din fericire, cu victime. După accidentul în lanț, pe șosea au rămas bucăți din caroseriile mașinilor care nu au mai putut fi ținute sub control. Unele dintre acestea sunt foarte avariate.

Conform Brigăzii de poliţie rutieră Bucureşti, a fost restricţionat traficul pe ambele sensuri pe strada Iuliu Haţeganu, între Şos Vitan Bârzeşti şi Splaiul Unirii, după ce mai multe vehicule s-au ciocnit. Circulația în zonă este blocată, astfel că se recomandă ocolirea zonei, după cum relatează Digi24.

Potrivit informațiilor de la fața locului, mai multe aspersoare care au fost puse în funcțiune, pentru irigarea spațiilor verzi, au udat asfaltul, în timpul nopții. Astfel, apa a înghețat din cauza temperaturilor foarte reduse, iar pe șosea s-a format o peliculă de gheață.

În cursul dimineței, mașinile care au intrat pe șosea au început să patineze și, pentru că se circula în coloană, au intrat una în alta. Șoferii nu au reușit să oprească dezastrul, dat fiind că frânele și-au pierdut eficiența pe gheață. Drept urmare, a avut loc un accident în lanț în care au fost implicate în jur de 20 de autoturisme.

Mașinile au alunecat precum săniile

Șoferii care au fost victimele acestui accident în lanț au povestit că atunci când au ajuns pe pasaj, mașinile au început să alunece. Aceștia s-au dus ca niște sănii, pe gheță, fără să poată face nimic pentru a se opri. Oamenii și-au manifestat nemulțumirea pentru că în București nu este polei. Doar în zona respectivă s-a format ghețuș din cauza aspersoarelor care au fost pornite noaptea și care au stropit șoseaua.

Șoferii au fost îndrumați de polițiștii rutieri către sediul Biroului pentru accidente ușoare unde se va stabili ce pagube au suferit.

 


Accesează: