Editura Evenimentul si Capital

CEA MAI CIUDATĂ invitaţie la un Revelion din România. Totul a pornit de la această casă şi de la POVESTEA MACABRĂ

O invitatie inedita la Revelion a aparut in spatiul virtual romanesc
Autor: | | 0 Comentarii | 1587 Vizualizari

O invitaţie inedită la Revelion a apărut recent în spaţiul virtual românesc.

Invitație Revelion Eco 2016 - Game over la Protan Codlea. Acesta este titlul dat evenimentului care marchează o victorie importantă a celor care luptă pentru un mediu mai curat.

“Acordul de mediu al Protan SA Codlea expiră azi, 31 decembrie 2015 și nu a mai putut fi prelungit ca urmare a nerespectării de către această societate a angajamentelor asumate de retehnologizare. Vigilența cetățenească a oprit jocul murdar.

Pentru a saluta suspendarea activității poluatoare a firmei de ecarisaj și pentru a da un semnal instituțiilor responsabile că astfel de activități dăunătoare nu vor mai fi acceptate, vă invit să treceți în noaptea dintre ani pe la sediul intratei în ilegalitate Protan S.A. Codlea. Vă aștept acolo, să ciocnim un pahar cu apă.

După ce ani de zile compania de ecarisaj a chinuit comunitatea noastră cu mirosuri pestilențiale și a poluat masiv fără ca autoritățile să ia măsuri, nerespectând nici măcar periodicele angajamente asumate în fața instituțiilor responsabile, a fost nevoie de gesturi extreme, de petiții și reclamații în ultimele luni pentru a pune punct supliciului la care a fost supusă comunitatea noastră ani de zile. Detalii aici: http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=eveniment&s_id=153413”, se arată într-un mesaj transmis de Erwin Albu, unul dintre cei care au luptat pentru cauza mai sus amintită.

“Ca urmare a presiunilor și demersurilor din ultimele luni ale cetățenilor din Codlea și Hălchiu, Protan SA Codlea -printre cei mai mari poluatori ai bazinului hidrografic Olt- este obligată să își suspende activitatea începând cu 1 ianuarie 2016, deoarece nu a respectat nici angajamentele asumate până la sfârșitul acestui an. Autoritățile nu mai pot să închidă ochii la grava poluare și nu mai pot acorda derogări în dorul lelii ca până acum, riscând chiar un infringement la adresa României din partea Comisiei Europene pe probleme de mediu.

Din păcate a fost nevoie de gesturi extreme, de numeroase reclamații și petiții pentru a pune instituțiile responsabile la treabă în scopul protejării cetățenilor și a mediului.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate