Oficialii echipei de Formula 1, Mercedes, au renunţat la tradiţionala culoare argintie în favoarea culorii negre. Anunțul a fost făcut, luni, la prezentarea monoposturilor care vor concura în 2020. Conducătorii echipei care este campioană mondială s-au angajat în lupta contra rasismului.

Lewis Hamilton, de șase ori campion mondial în „Marele Circ”, a fost un susţinător înfocat al campaniei „Black Lives Matter”, declanşată după moartea americanului George Floyd, în urma unei acţiuni abuzive a poliţiei americane.

Nemții de la Mercedes Mercedes îl susţin pe pilotul englez şi militează „pentru îmbunătăţirea diversităţii în cadrul echipei şi a sportului automobilistic.”

Explicația a fost oferită fanilor prin intermediul unui comunicat. „Această mişcare ne-a făcut să vedem că avem nevoie de noi măsuri şi acţiuni în lupta împotriva rasismului şi împotriva tuturor formelor de discriminare. Ca echipă, am folosit săptămânile trecute pentru a asculta viziunile membrilor echipei noastre, pentru a învăţa şi a reflecta despre cum este echipa noastră astăzi şi cum vrem să fie în viitor.”, au anunțat cei de la Mercedes.

Noile monoposturi ale campionilor mondiali, pilotate de britanicul Lewis Hamilton și finlandezul Valtteri Bolttas, vor ieși pe circuit în acest weekend pentru testări. Maşinile vor fi negre în totalitate şi vor păstra această culoare pe durata întregului sezon 2020. Hamilton şi Bottas vor purta combinezoane negre şi vor ajusta culoarea căştilor lor.

„Dorim să construim o moştenire care să meargă dincolo de sport şi, dacă putem fi lideri şi putem începe să construim mai multă diversitate în propria noastră afacere, vom trimite un mesaj atât de puternic şi le va da celorlalţi încrederea de a începe un dialog despre modul în care pot implementa schimbarea”, a spus Hamilton.

Formula 1 este întreruptă în acest moment, din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialii au planificat debutul sezonului pentru data de 5 iulie, cu prilejul Marelui Premiu al Austriei.