„Datele despre veniturile sale pentru această perioadă ne-au fost furnizate de o sursă cu acces la bazele de date ale Serviciului Federal de Impozite”, a explicat BAZA.

Cea mai bogată balerină din Rusia. Fata lui tata, prieten cu Putin. Maria Șuvalova este fiica fostului vicepremier al Rusiei

„Nu există nicio îndoială cu privire la fiabilitatea informațiilor. Cel mai interesant lucru este de unde Maria Șuvalova și-a obținut acest salariu  cosmic”.

Ancheta presei a dezvăluit că plata a fost făcută de KSP Capital Asset Management, o companie legată de Serghei Kotlyarenko, care anterior era avocatul tatălui Mariei.

Compania gestionează activele a peste 600 de persoane și 19 persoane juridice, spun rapoartele, dar Maria nu este listată ca angajată.

Actualul angajator al tatălui său, VEB.RF a insistat că el a respectat întotdeauna cu strictețe regulile pentru funcționarii publici și a trimis cererile BAZA către KSP.

La 22 de ani, un salariu de două miliarde de ruble pe an

Compania a negat faptul că KSP era un proprietar nominal al proprietății clienților săi bogați și că Maria nu deținea nicio funcție în companie.

„Este dificil să ne imaginăm ce abilități ar trebui să aibă tânăra femeie pentru a primi un salariu de două miliarde de ruble pe an”, a declarat Ilya Shumanov, director general adjunct al Transparency International Russia.

„Și având în vedere că relația dintre Kotlyarenko și Șuvalov a fost semnalată de mult, totul pare a fi o retragere de bani de la companie”.

În calitate de ministru, Igor Șuvalov a fost mult timp considerat cel mai bogat membru al guvernului lui Putin.

Rapoartele din trecut au spus că deține o proprietate în centrul Londrei, cu vedere la Tamisa.

„Nu se știe dacă autoritățile britanice l-au controlat”, se spune în ancheta BAZA

Maria Șuvalova nu a dorit să vorbească despre averea sa. Dar și-a schimbat parametrii social-media pentru a interzice comentariile.

Aceste informații vin după ce opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi, a publicat imagini cu un opulent palat situat pe malul Mării Negre. Navalnîi a afirmat că luxoasa proprietate îi aparține lui Putin.

Liderul de la Kremlin a negat și, ulterior, oligarhul Arkadi Rotenberg a spus că „palatul-hotel” îi aparține.

PAGINA ANTERIOARA