Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu căderea părului. Cel mai important aspect este scalpul

Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu căderea părului. Cel mai important aspect este scalpulSursa: Martinmark | Dreamstime.com

Nu trebuie să intri în panică dacă îți cade părul. Specialiștii susțin că este normal ca în fiecare zi să ne cadă până la 100 de fire de păr. Totuși, dacă observi o intensificare a acestui lucru, este recomandat să ceri sfatul unui medic dermatolog.

Diana Baicu, specialist în industria profesională de frumusețe, a explicat ce trebuie să facă dacă te confrunți cu căderea părului. De asemenea, ea a oferit mai multe soluții pentru această problemă. Totuși, ea trebuie abordată distinct, în funcție de fiecare persoană în parte. Totuși, Baicu susține că este importantă prevenția, iar primul pas este reprezentat de îngrijirea scalpului pentru că „un scalp echilibrat înseamnă şi un păr sănătos”.

În acest context, bărbații pot folosi produse care stimulează circulația la nivelul scalpului. În același timp, femeile pot recurge la șampoanele care conțin apă micelară din extracte vegetale de țelină. De asemenea, pe lângă aceste șampoane mai pot fi utilizate și seruri bazate pe extracte vegetale, care stimulează producția de colagen și calmează scalpul iritat. În plus, produsele de tip spumă, măștile sau spray-urile sunt benefice pentru scalp.

Periile pentru păr sunt un pericol pentru scalp

Specialista a făcut referire și la periile pentru păr pe care le folosim. Așadar, este foarte important modul în care ne spălăm sau periem părul. Unul dintre sfaturile pe care le-a oferit Baicu este că părul ud nu trebuie pieptănat, ci mai întâi uscat. Ulterior, poți folosi periile rotunde pentru ondulat. În plus, femeia a mai adăugat că sunt diferite perii de păr, în funcție de ceea ce dorești de la ele.

Cu toate acestea, Baicu a adăugat că atunci când observi primele semne de cădere a părului, trebuie să acționezi imediat. Așadar, poți folosi șampoane speciale pentru această probleme care conțin celule stem de măr ce stimulează bulbul de păr și încetinesc îmbătrânirea foliculului.

Totuși, „Indiferent ce șampon folosim, nu spălăm în exces, până scârție părul, așa cum ne spuneau bunicii noștri, ci procedăm la fel ca și cu pielea, cu blândețe, cu mișcări circulare, ușoare. Urmăm în același timp cure intensive. Există multe tipuri de fiole cu ingrediente care și-au dovedit eficiența pe baza unor studii științifice. Facem cură de 7 sau 14 zile în care combinăm șampoanele special formulate cu aceste fiole”, explică Diana Baicu.

Este recomandat să ceri sfatul medicului dermatolog

Specialista a mai a adăugat că dacă problema nu se rezolvă cu acele produse, este recomandat să te adresezi unui medic dermatolog care să îți prescrie un tratament de medicină estetică. Mai mult decât atât, Baicu a precizat că există foarte multe tipuri de aceste tratamente.

„Facem mai întâi un trichotest, test genetic pentru diagnosticarea alopeciei, pentru a vedea exact care este cauza pentru care ne cade părul. Atunci medicul va știi ce combinație de tratamente de clinică și produse de folosit acasă ne sunt potrivite. Poate fi vorba de PRP, tratamentul cu plasmă propie, tratamente de stimulare cu laser la nivelul scalpului, precum și mezoterapia. Acasă trebuie să continuăm să folosim produse special concepute pentru căderea părului, recomandate de medic”, notează Doctorulzilei.ro.