Ce trebuie să facem pentru a evita marile probleme pe care le pune canicula. Ce mâncăm, ce bem, cum ne îmbrăcăm

Ce trebuie să facem pentru a evita marile probleme pe care le pune canicula. Ce mâncăm, ce bem, cum ne îmbrăcăm Hidratare. Sursa foto: Arhiva EVZ

Sunt câteva chestiuni ce ar trebui urmate de orice persoană pentru a evita problemele care pot să apară în această perioadă caniculară.

Sunt zile de foc în România, pentru că temperaturile au urcat și vor urca până la valori de 40 de grade Celsius. Temperatura extremă poate cauza multe probleme, așa că, în această perioadă sunt mai multe procedee de urmat, pentru a ne feri de efectele caniculei.

Deplasările inutile ar trebui să fie evitate între 11.00 și 18.00

Primul sfat este acela legat de evitarea expunerii la soare pe cât este posibil acest lucru. Ideal ar fi să nu ieșiți din casă între orele 11.00 și 18.00. Aerul condiționat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mica decât temperatura ambientală. Vestimentația este foarte importanta în aceste zile. Purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise atunci când ieșiți din casă.

Hidratarea este esențială mai ales în perioada caniculară

Hidratarea este și ea esențială. Beți în fiecare zi între 1,5 – 2 litri de lichide, fară să așteptați apariția senzației de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă sau echivalentul acestuia la fiecare 15 – 20 de minute. Spre exemplu și o doza de iaurt produce aceeași hidratare că și un pahar de apă. Foarte important este să evităm deshidratarea, care reprezintă al treilea factor favorizant pentru leșinul în soare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu trebuie uitată nici alimentația. Consumați fructe și legume proaspete pentru că acestea conțin o mare cantitate de apă și astfel ne vor ajuta să rămânem hidratați cât mai mult timp. Evitați mâncărurile grele și mesele copioase.

Trebuie evitat consumul de alcool în această perioadă, pentru că efectele creează probleme

Nu consumați alcool și asta pentru că favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de lupta a organismului împotrivă căldurii. Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeina sau de zahar deoarece acestea sunt diuretice și ne vor deshidrata. Puteți face dușuri călduțe pe tot parcursul zilei pentru că astfel vă veți răcori în mod natural.