Evenimentul Zilei > Justitie > Ce spune OPREA după ce jurnaliştii Rise Project L-AU ACUZAT că A ÎNGROPAT un râu | GALERIE FOTO şi VIDEO
Ce spune OPREA după ce jurnaliştii Rise Project L-AU ACUZAT că A ÎNGROPAT un râu | GALERIE FOTO şi VIDEO

Ce spune OPREA după ce jurnaliştii Rise Project L-AU ACUZAT că A ÎNGROPAT un râu | GALERIE FOTO şi VIDEO

Ca urmare a celei mai mari tranzacţii imobiliare a fostului vice-premier, Gabriel Oprea, acesta a îngropat fără nicio autorizaţie un râu pentru a face loc unui cartier de vile. În această afacere apar şi alte nume importante, printre care Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

 

Generalul Oprea a băgat în pământ un râu pentru a face loc unui cartier de vile. Aceasta este cea mai mare tranzacție imobiliară, iar în afacere apar și alte nume importante de pe scena politică.

Pentru o afacere de 2.5 milioane de euro, Gabriel Oprea s-a folosit de numele nepoatei sale, Loredana Radu, care a fost împreună cu primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, pentru că ar fi intermediat o altă șpagă pentru unchiul ei.

Nepoata lui Oprea a cumpărat de la un misit ilfovean un hectar de teren cu preţul de 40.000 de dolari. Bucata de teren era lipit de o proprietate care-I aparţinea fostului vice-premeir, informează Rise Project.

Ulterior, jumătate din terenul nou achiziţionat i-a fost vândut lui Oprea , iar cealaltă jumătate omului de afaceri Dumitru Bucşaru. Noii proprietari au obţinut din partea primăriei Voluntari o autorizaţie de construire pentru 19 vile de lux, dintre care, 10 i-au revenit lui Oprea. 

Înainte ca luxosul cartier să fie ridicat, o porțiune din râul Valea Roșie sau Valea Piperei, afluent al râului Valea Saulei, care era granița de nord a proprietății în cauză a dispărut, fiind îngropată şi redirecţionată printr-o conductă de plastic. 

Generalul Oprea a vândut vilele pe suma de 2,5 milioane de euro în iulie 2007, fiind cea mai mare tranzacţie imobiliară a politicianului. 

În urma datelor făcute publice de Rise Project, fostul vice-premier a dezminţit aceste acuzaţii pe contul său de Facebook, afirmând că totul este o minciună, o încercare de a-l discretida. 

Pentru că nimeni nu mă poate acuza că aș fi furat ceva sau că aș fi încălcat legea, se fabrică în continuare minciuni. Cea mai recentă și cea mai ridicolă dintre ele este că aș fi băgat un râu sub pământ. E atât de aberantă povestea, încât nu merită altceva decât să amintesc că nu sunt nici constructor, nici inginer și nici arhitect. Sunt militar și nu mă ocup cu râuri, nici să le bag în pământ, nici să le scot la suprafață.

 

 

 

 

Încep să cred că singura mea problemă este că nu am încălcat legea și că, prin urmare, nu pot fi manevrat. Nu am furat, nu am făcut și nu am acoperit afaceri ilegale, nu am datorii la stat, nu am milioane furate și ascunse prin paradisuri fiscale. Pe scurt nu am niciun lanț de care să fiu tras atunci când merg prea departe și niciun buton pe care unii să apese ca eu să fac ce vor ei.

Și dacă nu am, atunci să mi se inventeze! Nu e o întâmplare că toate așa-zisele scandaluri de presă legate de numele meu, începând cu presupusul plagiat și terminând cu râul pe care l-aș fi îngropat în Ilfov, pleacă din același loc și de la aceiași oameni. Sunt doi jurnaliști care de un an de zile se ocupă exclusiv de persoana mea. Caută în toate declarațiile mele de avere, cer informații de la toate instituțiile, îi hărțuiesc pe cei care mă cunosc și chiar stau în fața casei mele să vadă cine intră și cine iese. Vor cu orice preț să descopere ceva care să mă compromită, vor să găsească o ilegalitate, cât de mică măcar. Degeaba. Nu au găsit până acum și nu vor găsi nici de acum înainte. Pentru simplul motiv că nu am furat și nu am încălcat legea.

Nu știu cine și cu cât îi plătește pe cei doi, care nu sunt angajați la vreun ziar sau televiziune. Știu însă că sunt foarte incomod pentru cei care au finanțat această campanie împotriva mea și care o finanțează în continuare chiar și astăzi, deși nu mai ocup nicio funcție în Guvern.