Ce se coace la Bruxelles. Cum va fi un drum cu mașina, cu avionul sau cu trenul

Ce se coace la Bruxelles. Cum va fi un drum cu mașina, cu avionul sau cu trenul

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, aduce lămuriri cu privire la ce urmează după depășirea pandemiei de Covid-19. Va mai fi omenirea la fel și, dacă nu, ce anume se schimbă?

La Bruxelles se fac deja planuri despre cum va arăta un drum cu mașina, cu avionul sau cu trenul.  Multe dileme sunt lămurite de comisarul român, cea mai în măsură persoană să răspundă la întrebări delicate referitoare la transportul în viitorul apropiat.

Adina Vălean a vorbit la Digi 24 despre faptul că „trebuie să învățăm să trăim și să ne desfășurăm activitățile în condiții de criză, trăind cu virusul. Este deja evident că, cel puțin până la sfârșitul acestui an sau până când se găsește un tratament sau un vaccin, trebuie să ne obișnuim cu acestea reguli de restricţie”.

Și, totuși, ce putem face pentru reluarea activității economice? „Ceea ce facem noi este să stabilim de comun acord între statele membre un set de principii și măsuri care se pot aplica atunci când se va restabili transportul de pasageri. Aceste principii vor avea la bază distanţarea, purtarea de măşti, protejarea lucrătorilor din transport cu ecrane de separare, prioritizarea achiziţionării de bilete în mod electronic”, explică Adina Vălean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se vorbește despre montarea unor panouri, dar comisarul pentru Transporturi crede că „în avion este mai puţin plauzibil şi vor depinde de ce decizii vor lua companiile, ce le este mai la îndemână să facă în privinţa distanţării. Sigur că pentru avioane ne gândim nu atât ca o regulă generală rândul din mijloc liber, dar distanţarea între grupurile care călătoresc împreună şi probabil lăsarea unor spaţii libere, pe de o parte”.

În ceea ce privește transportul în comun, Vălean arată că „trebuie făcut un flux separat şi trebuie păstrată distanţarea, asta însemnând indicarea clară unde se aşează fiecare şi numărul maxim acceptat în interior, în funcţie de volumul şi capacitatea mijlocului respectiv de transport”.

Multe personalități vorbesc despre certificatele de sănătate, iar Bill Gates chiar le-a menționat ca fiind obligatorii dacă vrem un viitor sigur.