Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se află în interiorul MUMIILOR? La British Museum se poate „naviga” în interiorul artefactelor
Ce se află în interiorul MUMIILOR? La British Museum se poate „naviga” în interiorul artefactelor

Ce se află în interiorul MUMIILOR? La British Museum se poate „naviga” în interiorul artefactelor

O expoziţie deschisă la British Museum oferă ocazia de a naviga în interiorul unor mumii din Egipt cu ajutorul unei tehnologii interactive care permite vizualizarea a ceea ce se află sub învelişul acestora. Expoziţia va fi deschisă pentru public până la 30 noiembrie.

Potrivit EFE, preluată de Agerpres, expoziţia dezvăluie aspecte fizice, sociale şi culturale în cazul a opt dintre cele 120 de mumii ce formează colecţia muzeului, provenite din Egipt şi Sudan şi care datează de peste 4.000 de ani.

Acest proiect, realizat prin tehnica tomografiei computerizate, a permis să se cerceteze interiorul mumiilor într-un mod neinvaziv şi să se facă descoperiri surprinzătoare. 

A fost posibil să se determine cu mai multă precizie vârsta persoanelor mumificate, să se afle de ce boli sufereau sau posibilele cauze ale decesului, să se analizeze problemele dentare – foarte grave în unele cazuri – sau să se descopere ce amulete aveau şi să li se vadă faţa pentru prima dată.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: