Ce scrie pe certificatul de naștere al Reginei Elisabeta a II-a. Secret aflat după aproape un secol

Ce scrie pe certificatul de naștere al Reginei Elisabeta a II-a. Secret aflat după aproape un secolSursa: Arhiva EVZ

Jurnaliștii de la Daily Mirror au dezvăluit recent ce scrie pe certificatul de naștere al Reginei Elisabeta a II-a și au descoperit totodată semnificația numelui complet folosit foarte rar de cei care se referă într-un fel sau altul la suverana în vârstă de 95 de ani.

Sursa citată notează că numele complet al Reginei Elisabeta a II-a ar fi un omagiu adus bunicilor ei. Ambele erau regine. În prezent, suverana are mai multe pseudonime, iar strănepoții i se adresează spunându-i „bunicuță″.

Staful regal îi spune Ma'am (doamnă), iar porecla ei din copilărie, Lilibet, a fost preluată de Prințul Harry și Meghan Markle, care și-au numit fiica Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. În ciuda titlurilor sale impresionante, Regina Elisabeta a II-a este numită rar în întregime cu numele real.

Iar asta se întâmplă chiar dacă acel nume are o legătură personală și semnificativă cu strămoșii ei regali. Când s-a născut în 1926, pe certificatul de naștere a fost scris numele Elizabeth Alexandra Mary.

Aspecte inedite despre numele reginei

Majoritatea oamenilor din întreaga lume știu că prenumele ei este Elizabeth, ales ca un omagiu adus regretatei sale mame, regina-mamă, pe care o chema și Elizabeth. La porecla Lilibet când era micuță și avea probleme legate de pronunție.

Pentru că nu putea rosti corect propriul nume, a preferat să folosească prenumele Lilibet. Despre Alexandra, prenumele reginei, se crede că este în onoarea străbunicii sale, Regina Alexandra, soția regelui Eduard al VII-lea.

Regina Elisabeta a II-a arată o formă fizică de invidiat la 95 de ani

Regina Alexandra a murit la vârsta de 80 de ani în noiembrie 1925, cu doar câteva luni înainte de nașterea Reginei Elisabeta a II-a. Despre al doilea nume de mijloc, Maria, se crede că reprezintă probabil un omagiu adus bunicii sale Regina Maria, care a fost soția regelui George al V-lea.

Regina Maria s-a stins din viață în martie 1953, la un an după ce fiul ei George al VI-lea, tată suveranei de 95 de ani, a murit în 1952. Dar când vine vorba de un prenume de familie sau „nume de familie”, se pare că Majestatea Sa are nevoie cu adevărat de vreunul.

Numele de familie ales de Familia Regală

Pe site-ul Familiei Regale se arată sunt multe ocazii în care membrii The Firm „nu folosesc deloc un nume de familie”. Cu toate acestea, când trebuie să folosească unul, regina va folosi Windsor, dar acest lucru este diferit în cazul membrilor mai tineri ai Familiei Regale.

În 1960, s-a decis că orice descendenți direcți ai Elisabetei a II-a și ai Prințului Filip care au nevoie de un nume de familie ar putea folosi „Mountbatten-Windsor”.

„În cea mai mare parte, membrii Familiei Regale care au dreptul la stilul și demnitatea ASR Principele sau Prințesa nu au nevoie de un nume de familie, dar dacă vreunul dintre ei are nevoie de un nume de familie (cum ar fi căsătorie), acel nume de familie este Mountbatten-Windsor”, transmit reprezentanții fețelor regale, conform mirror.co.uk.