Ce să faci și ce să nu faci de Moș Nicolae. Tradiții și obiceiuri care trebuie respectate.

Ce să faci și ce să nu faci de Moș Nicolae. Tradiții și obiceiuri care trebuie respectate.

Ziua de Moș Nicolae este una importantă pentru creștini. Așa că există și anumite datini care ar trebui respectate în această zi.

Una dintre principalele datini legate de Sfântul Nicolae este că în această zi nu trebuie să fim zgârgiți. Sfântul Nicolae considera că zgârcenia este un mare păcat. Așadar pe 6 decembrie este un moment prielnic să împărțim celor săraci din avutul nostru. De altfel în această zi, este bine să nu ne certăm cu nimeni.

Asta pentru că se spune că cei care sunt puși pe harță de Moș Nicolae vor avea un Crăciun nefericit în familie. De asemenea în această zi este bine să nu uităm de cei săraci. Un cadou, orice lucru symbolic am putea să oferim, e bine s-l oferim. În ziua de 6 decembrie nu e bine să spălăm.

Munca în această zi de sărbătoare este considerată o ofensă adusă lui Dumnezeu. De asemenea, în tradiția populară se spune că în această zi începe cu adevărat iarna. Mai exact pe 6 decembrie Moșul își scutură barba sură și așa începe să ningă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legende legat de Moș Nicolae

Iar dacă nu ninge înseamnă că Moșul a întinerit și că vom aveam o iarnă blândă. De asemenea în tradiția populară, în această zi flăcăii și fetele din sat se strângeau ca să repete colindele de Crăciun. Dar nu oricum. Fetele făceau plăcinte pentru a-I aștepta pe flăcăi să vină la repetiții.

Tot de Sfântul Nicolae se pun crenguțe de pomi fructiferi în apă sau la icoane. Dacă acestea înfloresc până la Anul Nou, atunci acesta va fi unul roditor. În seara de 5 decembrie se spune că se deschid cerurile, iar preț de o secundă Moș Nicolae poate fi văzut de-a dreapta Tatălui.

Ziua de Sfântul Nicolae este o zi a carității pentru creștinii din întreaga lume. În onoarea Sfântului este bine să dați de pomană orice, de la un covrig până la lucruri mai de preț.