Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce s-a întâmplat în ultimele ore de viață ale actriței Draga Olteanu Matei. Primele informații de la spital
Ce s-a întâmplat în ultimele ore de viață ale actriței Draga Olteanu Matei. Primele informații de la spital

Ce s-a întâmplat în ultimele ore de viață ale actriței Draga Olteanu Matei. Primele informații de la spital

Primele informații oficiale despre decesul îndrăgitei actrițe Draga Olteanu Matei au fost furnizate de purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, Dana Cimpoeșu, a relatat ce s-a întâmplat în ultimele ore de viață ale actriței Draga Olteanu Matei. Starea de sănătate a acesteia a cunoscut o evoluția nefavorabilă și, în ciuda eforturilor făcute de medici pentru a o menține în viață, organismal a cedat.

„Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, a colegilor de la Spitalul Sfântul Spiridon, de la secţia ATI, care au stat alături de ea până în ultimul minut, evoluţia ei a fost una nefavorabilă şi s-a declarat decesul în cursul acestei nopţi”, a declarant purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

Potrivit spuselor sale, actrița avea mai multe afecțiuni care și-au pus amprenta asupra stării sale de sănătate și care au îngreunat procedurile de salvare. În aceste condiții, dat fiind că organismul pacientei nu a mai răspuns tratamentului și procedurilor, medicii din spital nu au mai putut decât să constate decesul.

„Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator… din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieţii şi s-a pierdut această luptă cu viaţa, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate, asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl pierdem”, a declarat Diana Cimpoeşu.

Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă, noaptea trecută, la spitalul judeţean „Sfântul Spiridon” din Iaşi, după câteva zile în care medicii au încercat să facă totul pentru a o salva. Draga Olteanu Matei a fost transferată, vineri seara, de la Spitalul din Piatra-Neamţ la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi. Ea a suferit o hemoragie digestivă superioară.

Aflată în stare gravă, actriţa a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratamentul pe care îl urmează, apoi a fost supusă unor investigaţii medicale. După ce a fost stabilizată, Draga Olteanu Matei a fost sedată şi internată la secția de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hematologie a unităţii medicale din Iași.

Draga Olteanu Matei a împlinit vârsta de 87 de ani pe data de 24 octombrie.