Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce s-a întâmplat exact după execuția cuplului Ceaușescu. Un sportiv de legendă face dezvăluiri terifiante
Ce s-a întâmplat exact după execuția cuplului Ceaușescu. Un sportiv de legendă face dezvăluiri terifiante

Ce s-a întâmplat exact după execuția cuplului Ceaușescu. Un sportiv de legendă face dezvăluiri terifiante

Un fost mare sportiv relatează că, la Revoluția din 1989, era șeful dispozitivului din Ghencea, locul de unde a plecat elicopterul cu Nicolae și Elena Ceaușescu. Acesta mărturisește detalii dramatice legate de soarta soții Ceaușescu la scurt timp după execuție.

Ajuns la 75 de ani, fostul handbalist Cristian Gațu, dublu campion mondial şi dublu medaliat olimpic a participat la emisiunea “Prietenii lui Ovidiu”, de pe gsp.ro. Gațu a făcut radiografia carierei și a povestit episoade incredibile pe care le-a trăit.

Unul dintre ele se referă la momentul istoric decembrie 1989 și momentele de după execuția soților  Ceaușescu. “Eram șeful dispozitivului din Ghencea. M-a sunat generalul Stănculescu pe 22 decembrie și mi-a spus că o să vină niște persoane, dar și unde să aterizeze un elicopter: «Vin acolo, să deschizi poarta și să vii să te văd». Au intrat un TAB, un jeep și un Volkswagen. Până am închis eu ușile, mă aștepta doar Stănculescu. Restul se suiseră deja în cele două elicoptere. Nu i-am văzut… Era înainte să plece la Târgoviște! Dar eu nu știam”, povestește Gațu.

“Și acum mă duc la biserică”

Gațu își reamintește întoarcerea elicopterelor la București: “În al doilea erau doi saci. Și pilotul i-a aruncat în Ghencea, în partea din spate a terenului Steaua, unde eram pe colț cu Armata Întâia. Eu nu știam ce e acolo, în saci… Gelu Voican Voiculescu i-a cerut lui Stănculescu niște băieți să care sacii, dar să mă duc și eu cu ei. Am căutat noi ce-am căutat, n-am găsit nimic, moment în care am zis: «Lasă-i să-i mănânce ciorile!». Între timp, îi recuperase altcineva”.

După câteva ore în care n-a știut ce se afla în saci, Gațu a aflat, tot de la Victor Atanasie Stănculescu. “L-am întrebat dacă e vorba de ei… El mi-a făcut semn că da. Și m-am bucurat: bine că i-a rezolvat, bine că i-a omorât! Fapt pentru care și acum mă duc la biserică să-mi cer scuze, că n-am procedat corect. Era un val de entuziasm atunci”, potrivit Libertatea.

Pierduți pe câmpuri

Trupurile neînsufleţite ale soţilor Ceauşescu, executaţi pe 25 decembrie 1989, la Târgovişte, au fost pierdute timp de aproape 12 ore pe câmpurile din jurul stadionului Steaua. În cele din urmă, “coletele” au fost recuperate şi duse la Spitalul Militar.

Gelu Voican Voiculescu, membru în completul de judecată, a povestit într-un interviu pentru Jurnalul Național: “În momentul când am ajuns pe stadionul Steaua era seară. Trupa de paraşutişti trebuia să aştepte să vină domnul general Stănculescu cu două autosanitare, să preia cadavrele învelite în foi de cort. Tot timpul, paraşutiştii au fost stresaţi că vor fi executaţi, aşa că au hotărât să nu mai aştepte, au abandonat cadavrele lângă un gard şi au plecat”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: