Ce rol avea liderul Hell Angels București în ierarhia temutei grupări mondiale? Îngerul crimei sau demonul drogurilor? VIDEO

Ce rol avea liderul Hell Angels București în ierarhia temutei grupări mondiale? Îngerul crimei sau demonul drogurilor? VIDEO

Șeful grupării Hells Angels București avea încredințate misiuni importante, iar anvergura operațiunilor internaționale de arestare a sa, care au implicat organisme supra-specializate din SUA, arată că era un pion semnificativ în ieharhia temutului sindicat al criminalității.

Plătit pentru un asasinat

"Polițiștii români au reușit să împiedice un asasinat comandat de un cetățean român. Se pare că acesta plătise membrilor grupării o suma de bani pentru a comite omorul", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

“Gruparea are ramificaţii în mai multe ţări, pe 3 continente, inclusiv în România. (...) Au fost efectuate 3 acţiuni de prindere în flagrant delict şi 4 percheziţii domiciliare. MAI s-a implicat în această acţiune de forţă, inclusiv cu suport aerian prin dronele din dotare. Astfel, au fost depistate 3 persoane urmărite internaţional prin Interpol. Asupra unuia dintre suspecţi a fost găsită suma de 50.000 de euro şi actele de proprietate a două imobile, reprezentând o parte din plata unui imense cantităţi de cocaină care ar fi trebuit să ajungă sau să tranziteze România”, a afirmat Vela.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul grupării Hells Angels România, Marius Lazăr, este oficial un om de afaceri care deţine mai multe restaurante şi spaţii comerciale în Centrul Vechi. E acuzat printre altele şi de spălare de bani. Anchetatorii au ridicat o mică avere din depozit: 12 motociclete şi maşini de lux şi 200.000 de dolari.

Cei 3 suspecți au fost prinși ieri la București în urma unei acțiuni comune DEA și DIICOT, la care au luat parte U.S. Marshals Service, Homeland Security Investigations, doi procurori din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Poliția Română și ANABI.

Acuzațiile sunt de trafic transfrontalier de droguri de mare risc, spălarea banilor şi instigare la omor calificat. Potrivit DIICOT, gruparea condusă de neo-zeelenadezi aflați în detenție în Noua Zeelandă negociau cumpărarea de cocaină și metafetamină în România pentru piața externă.