Abia mâine dimineață, medicul de la IML Dâmbovița va trece la analizarea trupului micuței, găsit duminică după-amiază în vegetația de pe câmpul ce se întinde de-a lungul șoselei ce leagă localitatea Adrianei de următoarea comună. Abia după necropsie, anchetatorii vor ști dacă fetița a fost violată, supusă unor perversiuni sexuale, precum și modul în care a murit.

Deocamdată, medicul legist care a fost prezent la fața locului atunci când a fost găsit cadavrul, nu a constatat decât că acesta prezintă urme de violență, că e posibil ca fetița să fi fost strangulată și că, probabil, moartea a survenit în urmă cu circa 48 de ore, adică vineri seara. De aici și declarația laconică a Poliției că fata prezintă urme de violență.

Chiar dacă nimeni nu a reușit să împiedice monstruoasa crimă,  echipa de polițiști judiciariști de la IPJ Dâmbovița, coordonată de procurorul Mihai Dincă, s-a orientat bine în anchetă deoarece a mers pe o pistă ce a făcut-o să-l depisteze pe criminal. E o bilă albă și că au descoperit cadavrul Adrianei destul de repede, fiindcă în alte spețe medicii nu au mai putut face mare lucru din cauză că trupurile vicimelor erau fie devorate de animale, fie într-un stadiu avansat de putrefacție. De data aceasta, legistul va oferi date importante anchetatorilor, care vor putea proba fapta autorului.

S-a spus că fetița a fost ucisă la circa 30-35 de minute după ce a fost urcată în mașină de către cetățeanul olandez care a răpit-o. Informația a suscitat o serie de nedumeriri, glume și chiar critici virulente. Explicația nu e complicată. Polițiștii au cercetat imaginile de pe camerele de luat vederi dintre cele două localități și au constatat că, după ce șoferul a plecat cu fetița din Gura Văii a ajuns în următoarea localitate după o jumătate de oră. Distanța dintre sate s-ar fi parcurs cu mașina, în mod normal, în circa 3 minute. Logic, întârzierea înseamnă că mașina olandezului a staționat pe șosea sau în câmp, acolo unde a și fost găsită fetița.

Despre criminal se știe că este un cetățean olandez, care ar fi părăsit deja România. Acesta ar fi sosit în București cu câteva zile în urmă, s-a cazat într-un apartament din Capitală și, cu o mașină închiriată, a plecat spre Pitești, „vânând” copiii din preajma școlilor.