Ce nu se știa despre virusul ucigaș. Detalii înfiorătoare dezvăluite de un medic celebru

Ce nu se știa despre virusul ucigaș. Detalii înfiorătoare dezvăluite de un medic celebru

Despre cum afectează noul coronavirus organismului s-au emis mai multe ipoteze încă de la începutul pandemiei. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, cel care a vindecat sute de pacienți, vine cu noi detalii.

Cunoscutul doctor spune că sunt mai cunoscute modificările făcute de virus la nivelul plămânului, însă acesta afectează și alte orane. „Este adevărat, virusul are un tropism pe anumiți receptori care se regăsesc în mai multe organe.

Nu numai în plămâni, ci și la nivelul inimii, creierului, rinichiului, vaselor și astfel produc afectări în aceste zone. Sunt mai cunoscute modificările la nivelul plămânului. Noi am constatat că pacienți în care în faza acută a bolii au prezentat un anumit fel de leziune, specifică.

Când au venit la control la o lună, la două luni, aveau leziuni mai grave, ceea ce înseamnă că boala a evoluat.Recunosc aceste cazuri și foarte mulți tineri între 30 și 49 de ani afirmă persistența anumitor simptome, pe sistemul nervos, pe alte organe care continuă și după negativarea și declararea vindecată a bolii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu e studiat dacă aceste simptome se datorează unor modificări făcute de virus organismului sau dacă virusul persistă pe o perioadă mai lungă și nu poate fi detectat”, a  explicat medicul Virgil Musta la Antena 3.

Trei noi simptome ale noului coronavirus

Pe de altă parte, trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus au fost recunoscute de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite. Pe lista oficială, care cuprindea opt poziții, au fost adăugate nasul curgător ori congestionat, greața și diareea.

Specialiștii spun că acestea apar între două și chiar 14 zile de la infectarea cu SARS- COV-2.

Până acum, simptomele recunoscute oficial pentru noul coronavirus erau tusea, febra sau frisoane, oboseala, durerile musculare, dificultăți de respirație, durere de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât.

Coronavirus. Situația în România

Pe teritoriul României, până pe 28 iunie, au fost confirmate 26.313 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.814 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, 1.612 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 27.06.2020 (10.00) – 28.06.2020 (10.00) au fost înregistrate 23 decese (14 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, București, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 291 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI sunt internați 217 de pacienți.