Jane Halton a declarat, într-un interviu acordat The Guardian, că vaccinul esge essential pentru  reîntoarcerea la muncă, redeschiderea comerţului global şi a turismului, iar dacă un stat se va îngriji doar de el însuși la început, în detrimentul celorlalţi, toată lumea va continua să sufere. Potrivit spuselor sale, o țară care va produce un vaccin îl va oferi cu prioritate propriilor cetățeni, urmând să stabilească cât din acesta va merge, în același timp, către oamenii din lume.

„În acest moment, suntem toți implicați. Imediat ce se va găsi un vaccin, mi-e teamă că…s-ar putea să nu mai fim împreună, așa cum am văzut”, a spus ea, conform digi24.ro.

În prezent, OMS lucrează la o listă a destinatarilor prioritari, care vor beneficia de un vaccin împotriva noului coronavirus, pe care sunt incluși lucrătorii sanitari de urgenţă, persoanele în vârstă și cele cu deficienţă imunitară.

Jane Halton, care a fost şi şeful departamentelor de Sănătate şi Finanţe din Australia, a declarat că există o şansă rezonabilă de a dezvolta un vaccin Covid-19 deoarece există 130 de grupuri de cercetători care lucrează la nivel mondial. Ea a precizat că eforturile comunității științifice sunt direcționate către un număr maxim de oportunități din care să rezulte o formulă de succes.