Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce face în fiecare an, de Crăciun, milionarul român care a făcut avere în Singapore. E vorba despre 700 de persoane
Ce face în fiecare an, de Crăciun, milionarul român care a făcut avere în Singapore. E vorba despre 700 de persoane

Ce face în fiecare an, de Crăciun, milionarul român care a făcut avere în Singapore. E vorba despre 700 de persoane

Mai puțin cunoscut în țară dar recunoscut în Asia, milionarul Stelian Baltă este unul din puținii români care au făcut avere din criptomonede.

Evz a relatat pe larg povestea tânărului din județul Satu Mare despre care în România nimeni nu știe mare lucru. Pentru că afacerile sale s-au derulat, în special, în Singapore sau în Emirate.

La doar 33 de ani, Stelian Baltă are deja o vastă experiență de tranzacționare pe piețele financiare din întreaga lume și în gestionarea fondurilor de investiții pentru investitorii globali, acum se concentrează exclusiv pe pasiunile sale: tehnologie, finanțe digitale și inovație și o avere estimată la sute de milioane de dolari.

Deși își petrece cea mai mare parte a timpului în Asia, în perioada Crăciunului tânărul milionar își îndreaptă atenția eclusiv spre România, mai exact către zona lui natală și pregătește cadouri. Petru cei dragi, dar mai ales pentru persoanele defavorizate.

700 de persoane au primit cadouri de Crăciun

Anul acesta, darurile au ajuns la mai multe centre  pentru copii și bătrîni din județul său natal. Pentru 200 de copii din  17 centre rezidențiale din subordinea Direcției Generale De Asistență Socială Și Protecția Copilului(DGASPC) Satu Mare, Stelian a achiziționat table magnetice, jocuri interactive și educative, electrocasnice (mașini de spălat rufe, mașini de uscat rufe, aspiratoare, combine frigorifice, frigidere, mașini de tuns iarba, lăzi frigorifice, televizoare, cuptoare cu microunde, uscătoare de păr, aragaze, tablete, laptopuri, robot de bucătărie), produse de igienă corporală, îmbrăcăminte (treninguri și tricouri) și pachete cu cadouri de la Moș Crăciun.

Alte 7 centre de îngrijire și asistență socială și centre de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități, în care sunt internați peste 350 de bătrâni, se bucură de cadourile primite: produse de igienă corporală, îmbrăcăminte (lenjerie intimă, treninguri, tricouri, bluze), încălțăminte (adidași, sandale, papuci), pături, aparatură pentru dotarea sălii de kinetoterapie, aparate de aer condiționat, mini frigidere, mașini de spălat, radiouri, televizoare, iar la Spitalul de Psihiatrie din Satu Mare 30 de persoane au primit mini frigidere, scaune și jocuri interactive.

De asemenea, Stelian Baltă a oferit cadouri și celor peste 150 de copii cu rezultate bune la învățătură cu situație materială redusă din 6 școli gimnaziale. Printre cadouri s-au numărat produse de igienă corporală, îmbrăcăminte și alimente.

Investește în monede virtuale și active digitale

Stelian Baltă este un investitor în industria activelor digitale din 2013, ba chiar unul dintre primii investitori în block.one, producătorului software-ului EOS.io și a contribuit până acum la strângera a peste 150 de milioane de dolari pentru proiecte. Mai nou, sătmăreanul acordă o mare atenție fenomenului NFT. Termenul de NFT este auzit din ce în ce mai des în ultima vreme, însă românii abia acum se familiarizează cu acest fenomen. NFT-ul este un act digital de proprietate combinat cu un certificat digital de autenticitate. Poate fi atașat unui fișier digital: o fotografie, un desen, un cântec, un video, până la orice formă.