Evenimentul Zilei > Social > Ce este Ayahuasca, drogul pentru care a fost arestat fostul șef al „Doi și-un sfert”
Ce este Ayahuasca, drogul pentru care a fost arestat fostul șef al „Doi și-un sfert”

Ce este Ayahuasca, drogul pentru care a fost arestat fostul șef al „Doi și-un sfert”

Pe internet se găsesc tot felul de informații despre Ayahuasca, care conține dimetiltriptamină (DMT).

Există și reportaje despre experiența consumului acestei substanțe, denumite fie ceai, fie ierburi de fumat, fie drog. Se vinde sub formă de ceai și pe Olx.


EXCLUSIV. Gelu Oltean vorbea pe șleau despre drogurile pe care le lua cu iubita


Wikipedia consemnează: Amestecul shamanic Ayahuasca, folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon și nu numai, are ca substanță de bază DMT-ul și se administrează oral cu ajutorul unui inhibitor MAOI.

DMT are o structură chimică asemănătoare neurotransmițătorului serotonină. Această substanță, deși secretată natural în corp, este ilegală în majoritatea statelor lumii.


Fostul șef al „Doi și-un sfert“, chestorul Gelu Oltean, dezvăluiri în premieră despre relația cu Laura Codruța Kovesi. „Pentru frustrările unora, mor oameni nevinovați și timpul nu-l mai putem da înapoi“


În general această substanță produce puternice halucinații vizuale și experiențe interpretate de unii ca fiind de factură spirituală. În cazul în care substanța este inhalată experiența durează 5-15 minute.

Efectele adverse ale adiministrării de DMT includ: creșterea concentrației de hormoni de creștere, creșterea ritmului cardiac și a presiunii arteriale, dilatarea pupilelor.

Reamintim că, duminică seara, fostul șef al Direcției de Informații și Protecție Internă din MAI (instituția a mai fosct cunoscută ca UM 0215, de unde porecla de „Doi și-un sfert”, iar acum se numește DGIPI), Gelu Oltean, a fost arestat alături de concubina sa, Vanessa Youness, și de un cetățean englez, Thomas Lishman.


Nume greu din serviciile secrete, arestat. Dezvăluiri din ancheta DIICOT | UPDATE


DIICOT a anunțat oficial că „trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Brașov într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: