Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce ar trebui să consume în special persoanele care au hipertensiune arterială
Ce ar trebui să consume în special persoanele care au hipertensiune arterială

Ce ar trebui să consume în special persoanele care au hipertensiune arterială

Este cea mai bună sursă de antioxidanţi şi nitraţi naturali, care au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sanguină.

Aceşti nitraţi care se regăsesc în mod natural în sfeclă stimulează eliberarea unei molecule (oxidul nitric) care produce efectul de lărgire a arterelor, astfel încât sângele circulă mai uşor şi scade tensiunea arterială. Spre deosebire de nitraţii folosiţi în industria alimentară pentru produsele procesate, aceştia se transformă în nitriţi în timpul digestiei şi nu sunt periculoşi pentru sănătate.

Ce conţine sfecla roşie? Potrivit The World's Healthiest Food, sfecla roşie reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.  Scade tensiunea arterială şi protejează inima de boli, protejează ficatul, are un puternic efect detoxifiant şi energizant, are un efect antiinflamator.
În special persoanele care au hipertensiune arterială ar trebui să consume zilnic 230 de mililitri de suc de sfeclă proaspăt stors. Se începe cu o cantitate mai mică până te obişnuieşti cu el, după care se poate ajunge la cantitatea recomandată. În cazul în care nu îl poţi consuma ca atare se poate combina cu morcov, lămâie, măr sau cu o portocală şi puţin ananas.