Evenimentul Zilei > Economie > Ce ar putea schimba radical piaţa diamantelor
Ce ar putea schimba radical piaţa diamantelor

Ce ar putea schimba radical piaţa diamantelor

IIa Technologies, unul din cei mai mari producatori de diamante de tipul IIa va “creşte” diamante în prima fabrică specializată în astfel de activităţi din Singapore.

Fondată în 2005, compania din Singapore a investit constant în cercetarea metodelor de a produce diamante superioare şi în cantitati suficient de mari pentru ca business-ul să fie viabil din punct de vedere financiar. După opt ani de la lansare, IIa Technologies a pus la punct tehnologia necesara pentru a produce diamante IIa incolore, single-crystal, printr-un proces complex numit Microwave Plasma Chemical Vapour Deposition (MPCVD).

Mediu controlat

Prin noile tehnologii, compania din Singapore ar putea schimba radical piaţa diamantelor la nivel global, în viitorul apropiat. Oficialii au declarat că producţia se realizează în condiţii de maximă siguranţă, într-un mediu controlat şi eco-friendly. Diamantele de tipul IIa reprezintă între 1 şi 2% din totalul pieţei. Aceste pietre preţioase sunt total lipsite de impurităţi, ceea ce le face să fie în cele mai multe cazuri incolore. Australia este unul dintre jucătorii principali pe această piaţă. Multe diamante celebre, între care Cullinan şi Koh-i-Noo, sunt încadrate în tipul IIa.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: