După amânarea deciziei CCR, leul a căzut iar în faţa euro

După amânarea deciziei CCR, leul a căzut iar în faţa euro

Euro s-a apropiat din nou de maximul istoric după anunţul făcut de Curtea Constituţională, potrivit căruia decizia legată de referendum va fi amânată până pe 12 septembrie.

Cursul euro a ajuns până la un maxim de 4,6318 lei pe piaţa interbancară, cu puţin timp înainte de ora 17. Maximul istoric a fost atins pe 24 iulie, când un euro a fost cotat la nu mai puţin de 4,6397 lei.

Cu puţin timp înainte de anunţul Curţii Constituţionale, un euro se tranzacţiona în jurul nivelului de 4,62 lei, în creştere faţă de cursul oficial anunţat de Banca Naţională la ora 13.

Atingerea unui nou maxim istoric pare să fie doar o chestiune de timp, aceasta fiind şi estimarea Capital Economics, făcută la puţin timp după referendum, în condiţiile în care certurile politice nu par să înceteze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Moneda unică europeană a crescut constant de marţi, după ce în prima zi de după referendum avusese cea mai mare depreciere faţă de leu în aproape patru ani. Cotaţia oficială publicată astăzi de BNR a fost de 4,6097 lei pentru un euro.