Gheorghe Dincă nu este nici pe departe un lup singuratic, care a comis nişte crime. Mai sunt şi alţi Dincă în zonă. Unii dintre ei nu au ajuns chiar la crimă. Alţii, cu siguranţă că da, pentru că numărul fetelor dispărute din zonă este mult mai mare decât cele două pe care le ştim. Iar dosarele despre aceste evenimente deosebit de grave, au fost îngropate.

Înainte să dispară Alexandra Măceşanu, autorităţile caracalene au fost asaltate cu mai multe plângeri de agresiuni sexuale faţă de minore. Ce au făcut cu ele? Fix ce au făcut cu sesizările depuse de părinţii Alexandrei Măceşanu şi de bunicul Luizei Melencu.

Ce este foarte grav, că în ceea ce vă vom prezenta în continuare, întâlnim aceleaşi nume de poliţişti, de procurori şi de avocaţi care au îngropat sesizările, ca şi în cele două cazuri devenite deja celebre. Ceea ce înseamnă că şi la nivelul autorităţilor, nu numai din Caracal, dar şi din Olt, este o haită care se ocupă cu ascunderea gunoiului sub preş.

Ce rămâne în urma lor? Oameni necăjiţi, rămaşi, practic, în voia sorţii, la cheremul infractorilor. Sunt cetăţeni uluiţi că cei care au încălcat legea nu păţesc, niciodată, nimic. Mame disperate nevoite să-şi retragă pângerile, pentru că aşa le-a sfătuit „domnul poliţai” sau „doamna avocat”, sau „doamna procuror” şi care nu au altceva de făcut decât să-şi păzească cum or şti fetele ajunse la pubertate şi să-şi strige plângînd neputinţa.

Fata din Dobruni

O cheamă tot Alexandra. Are 13 ani. Nu s-a urcat la ocazie, în maşina vreunui necunoscut. Aşa o învăţase, prevăzătoare, mama ei. A luat autobuzul. Ar fi trebuit să fie în siguranţă. Mijea primăvara. Era sâmbătă. Nu erau cursuri. Dar mergea de la Dobruni, din localitatea natală, la Caracal, pentru că era membră a ansamblului artistic de dansuri şi avea repetiţie. Îi plăcea mult să danseze. Înainte de a merge la repetiţie, a intrat la un butic. Voia să-şi cumpere gumă de mestecat şi o ciocolată. Îl cunoştea pe proprietar. Nea Mihai. Care pe lângă buticar, era şi şoferul de pe autobuzul şcolar, care o ducea în fiecare dimineaţă la Caracal când avea cursuri. Erau singuri în magazin.

Nea Mihai, şoferul care te învaţă să iubeşti

Nea Mihai a întrebat-o mai întâi pe fată dacă are un prieten. I-a spus că nu. Avea abia 13 ani. Apoi, s-a repezit pur şi simplu la ea. A luat-o cu forţa în braţe, i-a pus mâna în zona sânilor şi a încercat să o sărute. Apoi i-a spus că o învaţă el să iubescă cu adevărat.

Fata a reuşit să scape din strânsoare şi a fugit. Ajunsă acasă, i-a povestit totul mamei. Fără să stea pe gânduri, aceasta a luat-o de mână şi au mers la postul de poliţie din comună. Dar acolo era închis. Sâmbăta, miliţia este în week-end. L-a sunat totuşi pe poliţistul din comună pe telefonul mobil şi acesta i-a spus să vină luni, că acum e sâmbătă. S-a dus din nou luni să depună plângere. Dar „poliţaiul”, cum îi spune mama Alexandrei, le-a spus că este foarte ocupat şi să treacă joi, sau vineri. Disperată de atâta indolenţă, sfătuită şi de o vecină, mama Alexandrei a sunat la 112. După o jumătate de oră a apărut un echipaj care le-a luat declaraţii.

În loc ca dosarul să-şi urmeze cursul firesc, femeia s-a trezit mai întâi cu un telefon de la postul de poliţie din comună. Şeful de post, Eugen Ţenea o certa că apelase la 112 şi o asigura că va rezolva el negreşit problema. A doua zi, femeia s-a trezit la poartă cu blândul Nea Mihai, care îi cerea să-şi retragă plângerea. Femeia l-a luat cu mătura. I-a tras câteva în cap. A ieşit scandal. Scandal văzut şi de un vecin. Mai apoi, Nea Mihai nu a mai recunoscut că a fost la poartă la Alexandra. Firesc, pentru că dacă nu era vinovat, ce să fi căutat acolo? Iar declaraţia vecinului care a văzut scandalul, adică pe Nea Mihai la poarta Alexandrei, a dispărut de la dosar.

Procuroare: „Şi ei înseamnă că i-a plăcut”

Apelurile la 112 sunt înregistrate şi ele trebuie musai soluţionate în vreun fel. La Caracal, se soluţionează de regulă cu închiderea dosarului, fie de către poliţistul care trebuie să-l instrumenteze, fie de către procurorul de caz. Aşa se explică faptul că la Parchetul Caracal sunt trimise în judecată doar puţin peste 30 la sută dintre dosarele care se instrumentează. Restul, la gunoi, sau în sertare, până se prescriu. Aşa s-a petrecut şi cu plângerea mamei Alexandrei.

De aici încolo încep să apară personaje despre care am auzit deja şi în cazul Alexandra Măceşanu. Primul care a pus batista pe ţambal a fost miliţianul Marius Preda. Vă mai amintiţi de el? Este ginerele lui Sandu Strungaru, camaradul lui Dincă şi totodată condamnat în 2012 în dosarul de trafic de persoane care l-a trimis la puşcărie pe şeful clanului Cocoş. Marius Preda mai este însă în acelaşi timp şi soţul doamnei Preda, care lucrează la spital şi care l-a vizitat imediat pe unul dintre martorii care a vorbit la DIICOT, imediat după izbucnirea scandalului cu Dincă, despre clanurile de trafic de carne vie din Caracal. Omul mersese la spital pentru că, diabetic fiind, i se ridicase alarmant glicemia. Imediat după ce a fost vizitat în salon de doamna Preda, din diabetic a devenit nebun cu acte în regulă. Adică, fără veste, a fost mutat la psihiatrie la Slatina. De ce? Pentru ca mărturia lui să nu mai aibă nici un fel de relevanţă. Vorbe de nebun, nu-i aşa?

Tot în încrengătură, mai apare din nou şi avocata Cristina Firică. Cine este doamna Firică? Nora complicelui lui Dincă şi avocata din oficiu a monstrului din Caracal. De fapt a şaptea avocată, pentru că s-a tot tras la sorţi aşa de aleatoriu, până a picat ea pe caz. Imediat după ce s-a postat lângă Dincă, acesta şi-a adus brusc aminte de rămăşiţele din pădure, despre care a spus că sunt ale Luizei.

Din horă nu putea lipsi şi un procuror. Se numeşte, culmea ironiei, tot Măceşanu, dar Mariana. Ea a avut pe masă nu doar plângerea mamei Alexandrei, ci şi a altor patru colege ale ei care-l acuzau de aceleaşi fapte pe Nea Mihai. Toate dosarele au fost închise. Replica pe care procuroarea i-a dat-o mamei Alexandrei este halucinantă: „Atinsul copiilor pe sâni, pe fese și pe picioare nu este prevăzut de legea penală”.

Aşa cum nici intratul în casa unui criminal până nu se face şase dimineaţa, ca să salveze o fată de la moarte, nu este prevăzută de legea penală. Cel puţin de legea penală care se aplică în Caracal.