Dacă nu ești de acord cu noi, ești împotriva noastră! Cum vor fi excluși oamenii din viața socială

Dacă nu ești de acord cu noi, ești împotriva noastră! Cum vor fi excluși oamenii din viața socialăAcțiuni. Sursa foto: Embe2006 | Dreamstime.com

Oamenii pot fi excluși din viața socială, sistem bancar, și orice fel de rețea socială pe bază de opinii diferite. China este una dintre țările care face acest lucru și mai nou și în Europa a pătruns curentul.

Excluderea lui Nigel Farange din viata bancară a fost o premieră pentru una dintre băncile de renume din lume.

Este vorba despre Coutts, o bancă privată exclusivistă fondată în 1962, care a decis să îi blochez lui Farage conturile personale și de afaceri.

Fostul europarlamentar a cerut explicații și a descoperit că este considerat drept ”un escroc nesincer” care promovează ” opinii xenofobve și șoviniste”.

Drept urmare opiniile sale erau în contradicție cu poziția băncii ca organizație incluzivă”.

De altfel el a fost considerat drept un om politic care are declarații publice controversate. Și de prost-gust și din ce în ce mai departe de societate în general. Iar comentariile lui și comportamentul nu se aliniază la scopul și valorile băncii.

De altfel nici relațiile sale de notorietate cu Donald Trump și Novak Djokovici nu au contribuit la o mai bună poziționare în fața instituțiie bancare.

Cei de la cotidianul Telegraph au analizat această situație și au conchis că decizia băncii este discutabilă.

Novak Djokovici

sursa: arhivă EVZ

Europa pe urmele Chinei la excludere din viața socială a celor care se opun sistemului?

Mai ales că opiniile personale ale cuiva nu ar trebui să fie motiv de judecăți de valoare emise de o bancă.

De altfel și Lordul Peter Cruddas, directorul executive al CMC Markets a declarat că este total greșit ca o bancă să excludă pe cineva. Pe motiv că ”valorile persoanei respective nu se aliniază cu ale lor.

„Este, cred eu, foarte sinistră. Deschide ușa către crearea de către întreprinderi a unui mediu distopic orwellian. Și crearea unei poliții a gândirii în care toată lumea trebuie să se alinieze acestui «mesaj».” Astfel de situații sunt destul de des întâlnite în China unde opiniile împotriva sistemului sunt aspru amendate.

Mai ales că acolo sunt câteva platforme de socializare unde inclusive finanșele sunt administrate.

Cei care nu se suspun regulilor sunt excluși de pe aceste platforme și practice și din viața bancară și socială.

Ne puteți urmări și pe Google News