Cazul Marinescu: Bărbatul care și-a ucis soția și violat fiica a fost pus în libertate

Cazul Marinescu: Bărbatul care și-a ucis soția și violat fiica a fost pus în libertate Sursa foto: Arhiva EvZ

Marian Marinescu, un bărbat de origine română acuzat că și-a ucis soția și fiica, a fost fost pus în „libertate supraveghetată. Faptele au fost comise în 1993, iar bărbatul a fost pus sub acuzare pentru crimă abia în 2021.

Marian Marinescu a fost pus în „libertate supravegheată”

Marian Marinescu s-ar fi aflat în România la momentul producerii faptelor, motiv pentru care anchetatorii și-au îndreptat atenția asupra altor suspecți. Însă, odată cu progresele în materie de analiză genetică, bărbatul care are astăzu 75 de ani a fost condamnat în 2021.

„Marian Marinescu, acuzat de uciderea soţiei şi a fiicei sale (şi de violarea acesteia din urmă) în ianuarie 1993, a fost eliberat astăzi în regim de libertate supravegheată", a declarat miercuri într-un comunicat avocatul surorii şi mătuşii victimelor, Hervé Gerbi.

Fracios Saint-Pierre, avocatul suspectului, a declarat că Marinescu se consideră în continuare nevinovat. Anchetatorii au putut să dovedească vinovăția acestuia după ce au descoperit pe hainele victimelor ADN-ul septuagenarului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Atentat Manchester Arena

Atentat Manchester Arena: Sursa foto: Dreamstime .com

Bărbatul a fost condamnat în 2021

„Timp de mai multe luni, camera de instrucţie din Isère a dezbătut în mod repetat durata de detenţie a domnului Marinescu în cadrul anchetei, care a luat o nouă turnură în iunie 2021, odată cu identificarea ADN-ului septuagenarului pe hainele victimelor. Prin urmare, părţile civile nu sunt nici surprinse, nici şocate de această eliberare sub constrângere", a comentatat avocatul mătușii celor două victime, Herve Gerbi.

Trupurile neînsuflețite a celor două victime au fost găsite la 7 ianuarie 1993 în apropiere de Grenoble. În urma autopsiei s-a stabilit că ambele femei au fost ucise cu mai multe lovituri de cuțit aplicate în zona gâtului. Pentru că alibiul lui Marian Marinescu a fost considerat solid, Anchetatorii nu l-au suspectat pentru uciderea celor două victime.

Cele două românce din Italia, omorâte cu o violență rară. Suspectul ajunge în judecătorilor

Sursa foto: Dreamstime.com

Marian Marinescu și-a violat propria fiică înainte de o ucide

Însă în 2021, după noi teste de laborator, anchetatorii au găsit lichid seminal pe pantalonii ficei acestuia. Fapt ce a indicat că Marian Marinescu și-a violat fata înainte de a-i lua viața. Confruntat în fața camerei de anchetă a Curții de Apel din Grenoble, bărbatul a invocat prin avocatul său că se „confruntă cu un risc major de eroare judiciară”.

La momentul comiterii dublei crime bărbatul avea 44 de ani și un alibi bine pus la punct. Marian Marinescu s-ar fi aflat împreună cu fiul lui de 7 ani în România, unde au petrecut sărăbătorile de iarnă. Însă, după noi verificări polițiștii au stabilit că Marinescu a vizitat România înainte și după oribila crimă.

O descoperire care schimbat complet cursul anchetei. Mai ales că bărbatul ar fi avut timp să comită faptele abominante. Într-un final, criminalul a fost pus sub acuzare pentru uciderea soției și a fiicei lor. Precum și pentru violarea acesteaia din urmă. Înainte de a fi închis, Marian Marinescu a lucrat ca inginer, potrivit Ledapuhine.com.