Destinul Iuliei Ganea se răsucește dureros mai departe. În data de 18 mai 2015, însărcinată în opt luni, femeia era izbită violent, pe o trecere de pietoni din localitatea Cristian, de un șofer mort de beat, Liviu Neculicioiu (47 de ani), pe numele său. Își pierdea bebelușul din pântece, iar ea era nenorocită pe viață. Vinovatul primise doi ani și patru luni de închisoare cu executare, infimă pedeapsă pentru două existențe frânte și o familie distrusă. „După atâta chin prin spitale, când m-am trezit cu decizia de clasare a dosarului de vătămare am crezut că pică Cerul pe mine! Păi, cum? Să-l faci scăpat pe aces om care mi-a omorât copilașul și mi-a nenorocit soția? Ce fel de procuror poate dispune o asemenea comandă?”.

Procurorii au înștiințat mai întâi presa, abia apoi pe soțul victimei

Indignarea din vocea lui Laurențiu, paramedic SMURD la Brașov, este îndreptățită. „La o zi după ce le-ați bătut obrazul în ziar, oamenii legii au schimbat decizia. Prim-procurorul a infirmat decizia de clasare, dictând reînceperea urmăririi penale. Se întâmpla pe 2 iunie. Ce mi se pare absurd e că eu am primit înștiințarea de redeschidere a dosarului abia pe opt iunie, la șase zile după ce vuise deja toată presa. Oricum, s-au mișcat bine, au stabilit deja și primul termen – 21.06.16. Așadar, se poate”.

Paramedicul cere să se facă dreptate până la capăt: „E normal ce s-a întâmplat? Să se facă o anchetă, să ni se spună de ce a dictase procurorul de caz clasarea dosarului. Ce motive a avut? Și să fie pedepsit! Păi, dacă-l lasă așa, înseamnă că toți sunt de aceeași parte a baricadei. Cum ar veni, greșești, îți îndreaptă alții gafa, dar nu pățești nimic. S-o avanseze, domnule, atunci!”.

I s-au atrofiat mușchii! Coloana este afectată

În prezent, Iulia Ganea este tratată la o clinică privată din Israel, unde o singură zi de spitalizare costă 1.100 de dolari. „Face progrese, dar mici. Este chinuită de o epilepsie dobândită în urma stopului cardiac suferit la Brașov… Creierul Iuliei nu este afectat, probleme mai mari sunt cu coloana. Mușchii s-au atrofiat în timp din cauza imobilității îndelungate. Are nevoie de mișcare pentru a pune din nou la treabă grupele de mușchi. Acum am lăsat-o cu mama ei în Israel, eu am revenit în România, pentru că trebuie să mai fac rost de bani. Alerg să recuperez cei 60.000 de euro de la asigurator, pentru că nu mai dispunem de finanțe decât pentru o lună și jumătate. Aș vrea ca Iulia să continue tratamentul în Israel, sunt foarte mulțumit de doctorii de acolo”, ne-a declarat Laurențiu Ganea.

60.000 de euro, reprezentând daune morale, are de recuperat Laurențiu Ganea de la șoferul beat

2 ani și patru luni de închisoare cu executare a primit Liviu Neculicioiu, șoferul beat care a lovit-o pe Iulia pe trecerea de pietoni, omorându-i fătul din pântece, iar pe ea nenorocind-o pe viață. Acum, autoritățile au propus clasarea cazului!

Cine vrea să-l ajute pe Laurenţiu să-şi salveze soţia, poate dona bani în următorul cont: RO25RNCB0318029686080001 – BCR, beneficiar – Laurenţiu Florin Ganea. Pentru donaţiile din străinătate, se va folosi acelaşi cont, dar şi adresa: Bd. Regina Elisabeta nr. 5, Sector 3, Bucureşti, cod poştal 030016; Cod SWIFT: RNCBROBU; Cod BIC: RNCB 

 

Te-ar putea interesa și: