Evenimentul Zilei > Social > Cazul femeii arse la Floreasca. Documentul care aruncă în aer teoria profesorului Beuran
Cazul femeii arse la Floreasca. Documentul care aruncă în aer teoria profesorului Beuran

Cazul femeii arse la Floreasca. Documentul care aruncă în aer teoria profesorului Beuran

Profesorul Mircea Beuran este cel care a semnat protocolul operator în cazul incidentului produs pe 22 decembrie la „Floreasca”.

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan afirmă că are o singură certitudine: conform documentelor oficiale intrate în posesia sa, chirurgul Mircea Beuran a semnat protocolul operator al intervenției în urma căreia o femeie în vârstă de 66 de ani, pacientă bolnavă de cancer, a ars pe masa de operație din cauza unor manevre greșite!

Beuran a negat că el s-ar fi aflat în spital pe 22 decembrie, așa cum a susținut deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit întreaga întâmplare de la „Floreasca”.

„Au fost făcute primele verificări ieri după-amiază de către doi inspectori de la Inspecția Sanitară de stat, cărora li s-au pus la dispoziție documente medicale relevante în legătură cu acest caz nefericit. Am studiat aceste documente, am înțeles despre ce este vorba, urmând ca săptămâna viitoare să fie trimis Corpul de control al ministrului la Spitalul Floreasca, pentru a avea discuții cu echipa care a operat pacienta”, a afirmat Horațiu Moldovan la Digi 24.

Oficialul MS susține că profesorul Beuran „va veni cu precizări la momentul oportun”. Referitor la declarația lui, cum că nu el a operat-o pe femeie, Horațiu Moldovan a replicat: „Nu pot să spun decât ceea ce constat din documentele oficiale care îmi sunt puse la dispoziție. Profesorul Mircea Beuran semnează protocolul operator al acestei intervenții. Eu nu am fost în sală în momentul în care s-a produs incidentul, dar am protocolul operator a intervenției, care este semnat de profesorul Mircea Beuran”.