Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal. Ruptură între familiile victimelor? „Sper să nu ne bată”
Cazul Caracal. Ruptură între familiile victimelor? „Sper să nu ne bată”

Cazul Caracal. Ruptură între familiile victimelor? „Sper să nu ne bată”

După ce Alexandru Cumpănașu a transmis un averisment celor care furnizează informații din dosarul Caracal, EVZ a cerut opinia avocatului Tonel Pop. Apărătorul familiei Luizei Melencu a fost tranșant

La scurt timp după ce EVZ a transmis mesajul public lansat de Alexandru Cumpănașu pe pagina sa de Facebook, în care cere, nici mai mult, nici mai puțin, decât interzicerea difuzării de informații publice din dosarul Caracal, fără acordul său, al familiei sau al avocatului familiei, am solicitat un punct de vedere avocatului Tonel Pop, cel care reprezintă familia Melencu în acest dosar.

Reamintim că dosarul în care este cercetat Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani, din Caracal, este cercetată atât dispariția Alexandrei Măceșanu, fata de 14 ani, răpită în iulie 2019, cât și dispariția Luizei Melencu, adolescenta răpită în aprilie 2019, victimă a aceluiași suspect.

„Observ cu tristețe ca domnul Alexandru Cumpănașu a preluat stindardul de luptă, recent, al copiilor lui Gheorghe Dincă în a amenința presa și avocații cu CNA-ul, dar sper sa nu ne și „bată”! Ar trebui sa fim uniți și să terminam cu „prostioarele” și falsele orgolii!”, a transmis, pentru EVZ, avocatul Tonel Pop.

Iată ce solicită Alexandru Cumpănașu, pe pagina sa de Facebook:

„Observ o avalanșă de informații despre Alexandra și cazul ei în ultimele zile. Urmează procesul și atragem atenția familia (Teodora, Ioan, eu) și avocatul Moldovan tuturor să nu mai dea informații din dosar fără acordul prealabil al avocatului sau familiei. Este dreptul la apărare al familiei noastre și pentru vedetism ieftin al unora din afară presei nu dorim să ne fie afectat acest drept. Nu considerăm că este o greșeală a mass media care lucrează cu informații ci a celor care le furnizează. În acest sens părinții Alexandrei vor transmite astăzi către CNA o sesizare prin care se solicită protejarea minorei Alexandra Macesanu și difuzarea doar a informațiilor aprobate prealabil de către familie. Începe o nouă faza a procesului și dreptul nostru la apărare trebuie respectat de către toate părțile. Afectarea acestuia poate conduce la erori judiciare și prejudicierea măsurilor pe care le luăm și le vom propune care țin de o strategie nepublica la apărare și care aparține exclusiv familiei. Mulțumim tuturor pentru înțelegere!”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: