Din raportul ofițerului care i-a analizat comportamentul lui Gheorghe Dincă, acesta este un tip sadic și dezechilibrat emoțional, care le-a chinuit pe fete înainte să le ucidă.

Potrivit raport raportului se arată și cum a ajuns Gheorghe Dincă un criminal cu sânge rece. Mai exact, tatăl lui, văduv, de profesie măcelar, a fost un părinte autoritar, câteodată chiar violent. De la el a învățat că femeia trebuie să fie supusă și a dezvoltat, de asemenea, un comportament violent. Iar un episod are loc în 1974, când Gheorghe Dincă își bate un camarad, în armată, care era chiar fiul ministrului Apărării.

După armată se întoarce în Caracal. Era cunoscut ca „Nea Popicu” sau „Bush”. Se angajează la Spitalul Muncipal din Caracal, unde este cunoscut ca un om muncitor și care se pricepea la toate. În 1997, după ce tatăl și nașul lui se sinucid, renunță la locul de muncă. Își deschide, în schimb, un atelier auto, însă afacerea nu pare să meargă bine. Ulterior a ales să plece în Italia, unde a lucat în zidărie. Și aici caracterul său și-a spus cuvântul, întrucât italienii îi anulează contractele după ce a bătut un albanez. În 2007 părăsește Italia, iar apoi ajunge să se izoleze printre fiare, scrie a1.ro.