Evenimentul ZileiJustitieCazul Caracal. Gheorghe Dincă, mărturia care poate schimba cursul anchetei

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, mărturia care poate schimba cursul anchetei

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, mărturia care poate schimba cursul anchetei
Singura declarația coerentă a lui Gheorghe Dincă este cea în care a povestit cum a aruncat un cadavru în Dunăre, susține avocatul Tonel Pop. Apărătorul familiei Luizei Melencu, fata dispărută în luna aprilie, susține, însă, că DIICOT i-ar fi cerut „monstrului” din Caracal o altă poveste după ce anchetatorii nu au reușit să găsescă trupul neînsuflețit în apa fluviului.

Noi dezvăluiri în Cazul Caracal. Avocatul Tonel Pop a spus în direct la România TV că singura declarația coerentă a lui Gheorghe Dincă este cea în care a povestit cum a aruncat un cadavru în Dunăre. Avocatul lansează și o ipoteză incendiară. Tonel spune că DIICOT a cerut o altă poveste de la Dincă pentru că nu s-a găsit cadavrul în apă.

„Singură declarație a lui Dincă care are logică coerentă este cea în care povestește cum a luat cadavrul, cum l-a dus auncat în apă și cum s-a scufundat. Când dosarul o să fie public o să va amintiți ce am zis eu”, a declarat Tonel Pop în exclusivitate la România TV.

În opinia avocatului, mărturia lui Gheorghe Dincă, aflată la dosarul în care acesta este acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat este coerentă.

„Coerentă, absolut tot. Că un film. Cum se scufundă, cu ce parte. Nu vreau să dau chiar amănunte, dar e credibilă 100%. Nu avea de unde să știe el detaliile alea dacă nu făcea așa în ce condiții”, a declarat Tonel Pop.
Problema este că acel cadavru nu a fost găsit de anchetatori.

Așa cum a scris EVZ, pe 8 septembrie, echipe de scafandri și polițiști au căutat un cadavru în Dunăre.
Căutările au fost efectuate exact în zona în care, la un moment dat, Gheorghe Dincă le-a spus procurorilor că ar fi aruncat cadavrul Luizei Melencu, fata răpită în aprilie.

Este vorba de o zonă situată la circa 40 de kilometri de Caracal, iar autoritățile au fost alertate că există un cadavru în Dunăre.

Echipele de prim-ajutor, scafandri, polițiști și jandarmi s-au deplasat la fața locului pentru a căuta trupul unei persoane care s-ar fi înecat în Dunăre, la Gura Padinii.

Gheorghe Dincă a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu, o nouă expertiză urmnd să fie făcută în Statele Unite.


Accesează: