Nu este prima dată când Dincă are solicitări bizare.  Nu cu mult timp în urmă el a solicita să fie mutat singur în celulă.

Cererea lui a fost însă respinsă pentru că există temerea că Dincă ar putea încerca să-și ia viața.

Mai mult, Gheorghe Dincă și-a schimbat atitudinea și față de anchetatori.  Dacă la început părea dispus să ofere detalii despre atrocitățile comise, în ultima perioadă a devenit mult mai reticent, anunță Antena3.

Gheorghe Dincă încearcă să își protejeze familia, mai ales de când s-a aflat că telefonul Luizei Melencu s-ar afla la Arad, acolo unde se știe că domiciliază copiii criminalului. Nu în ultimul rând, dacă inițial a lasat să se înțeleagă ca va coopera cu anchetatorii, în timp acesta si-a tot schimbat declarațiile, ba chiar a incercat să îi pună pe piste false.

Dorința sa de a sta singur în celulă a părut ciudată conducerii penitenciarului. Motivul pe care l-a invocat a fost că îi este frică să stea împreună cu alți deținuți, care ar putea sa îi pună viața în pericol. Polițiștii din regimul penitenciar au spus atunci că este practic imposibil să supraveghezi pe cineva 24 de ore din 24, de aceea prezența unor alți oameni cu el în celulă ar fi benefică. Așa s-ar putea rezolva o eventuală tentativă de suicid.