Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal. Dincă, îngenuncheat! Cine este omul venit de la FBI
Cazul Caracal. Dincă, îngenuncheat! Cine este omul venit de la FBI

Cazul Caracal. Dincă, îngenuncheat! Cine este omul venit de la FBI

Psihologul criminalist Dorin Dumitran, școlit de FBI, este omul care l-a făcut pe Gheorghe Dincă, să dea cărțile pe față. După 60 de ore de audieri și analize, criminalul din Caracal a cedat. Dezvăluiri fulminante ale profiler-ului român.

Omul care a interogat zeci de criminali în cariera sa l-a descris pe Dincă ca fiind un om rezistent și a spus cât de complicat a fost să intre în lumea lui. „În afară de cele peste 60 de ore de filmări și audieri și de luptă cu el, în noiembrie a cedat”, a spus comisarul șef Dorin Dumitran, psiholog criminalist la IGPR.

Comisarul șef Dorin Dumitran a fost chemat repede în sprijin de către colegii lui care au descins în Caracal la finalul lunii iulie. Voiau să afle ce este în mintea mecanicului de 66 de ani acuzat de fapte greu de imaginat.

Școlit de FBI, psihologul criminalist Dumitran de la Serviciul de Analiză Comportamentală din Poliția Română este cunoscut ca cel mai bun în domeniu. De-a lungul anilor a rezolvat cazuri complexe, inclusiv cu autori necunoscuți, în care făptașii odată descoperiți au fost trimiși la ani grei de închisoare.

„Dincă este un tip particular. M-a frapat rezistența (lui Dinca, n,r.) și am plecat de la audieri cu dorința de a scoate la lumină întregul adevăr judiciar alături de colegii mei. (Reporter: Ce înseamnă că a cedat?) Sunt o serie de elemente care te conduc la conturarea unei declarații sincere și la o atitudine sinceră dar asta s-a realizat în timp iar frângerea rezistenței s-a realizat în timp în condițiile respectăriii deontologiei profesionale”, spue Dumitran.

El recunoaște că inculpatul a încercat sa-i ducă pe investigatori nu de puține ori pe piste false.

Profilerul Poliției Române a refuzat să îi facă lui Gheorghe Dincă o descriere amplă, dat fiind faptul că încă dosarul este în lucru. Cazul Caracal aduce în discuție fenomenul blamării victimelor, informează digi24.ro.