Cazul Caracal. Cumpănașu, bomba secolului. Ce polițist l-a forțat pe Dincă să mintă?

Cazul Caracal. Cumpănașu, bomba secolului. Ce polițist l-a forțat pe Dincă să mintă?

Alexandru Cumpănașu vine cu o nouă informație cutremurătoare, care ar putea răsturna cazul Caracal.

Unchiul Alexandrei, care ar fi fost răpită și ucisă de Gheorghe Dincă, face dezvăluiri cutremurătoare din interiorul anchetei. Într-un mesaj pe Facebook, Alexandru Cumpănașu cutremură întreg internetul.

Acesta susține că Dincă ar fi declarat în timpul anchetei că un anume polițist l-ar fi amenințat și forțat să mintă că le-a ucis pe fete, când adevărul ar fi, de fapt, altul.

„AM AVUT DREPTATE‼️ADEVARUL IESE LA IVEALA‼️Dinca NU a omorat-o pe Alexandra‼️În sala de judecata DINCA a declarat: „Am fost amenințat cu moartea pentru a declara ca le-am omorat”, „Polițistul Ciobanu m-a amenințat”, „Drumurile făcute de la Craiova la Caracal au fost făcute pe banii mei. Polițiștii au mâncat și s-au deplasat pe banii mei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cer restituirea acestor cheltuieli‼️ Mai mult este de prisos sa comentez‼️Am câștigat o batalie în lupta cu Sistemul‼️ Dar Dinca este același monstru ordinar care a tăcut și nu a spus unde este Alexandra 10 luni de zile și nici acum‼️

Va iubim dragi romani pt ca ne-ati fost si ne sunteți alaturi‼️”, a scris Alexandru Cumpănașu.

Cazul Caracal

Magistraţii Tribunalului Olt au stabilit miercuri ca deliberarea şi pronunţarea în cauza referitoare la dosarul ''Caracal'', având ca obiect măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară, să aibă loc pe 3 iunie.

Avocaţii familiilor Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu au solicitat miercuri, la Tribunalul Olt retrimiterea dosarului la procurori spre completarea urmăririi penale, iar avocatul familiei Alexandrei Măceşanu a solicitat şi anularea actului constatator de deces al adolescentei.

"Este o urmărire penală făcută pe repede-înainte fără să atingă minimul obiectului privind actul material în sine. Nu poate fi vorba de reţinerea în sarcina lui Dincă a infracţiunilor de omor atâta timp cât ele nu sunt dovedite. Am solicitat anularea actului constatator de deces urmare a celor două acte efectuate de către INML", a spus avocatul familiei Măceşanu.

Avocatul Tonel Pop a declarat presei, la ieşirea din sala de judecată, că Dincă a negat miercuri o parte dintre acuzaţii şi a susţinut că a forţat să spună declaraţiile din dosar.

"Dincă a spus că acest scenariu nu-i aparţine lui, i-a fost impus, i-a fost indus şi în niciun caz nu recunoaşte aceste morţi (...) şi insistă că au fost preluate fetele într-un anumit sistem şi că l-au obligat să nu spună unde şi cui le-a dat şi ce a făcut şi a fost torturat, ameninţat cu moartea şi el şi Risipiţeanu", a declarat Tonel Pop, citat de Agerpres.

Plecarea maşinii în care se afla Gheorghe Dincă de la Tribunalul Olt spre penitenciar a fost marcată de unele incidente, bunicul Luizei Melencu apropiindu-se de autovehicul şi părând a încerca să-l lovească însă a fost oprit de jandarmi la fel ca şi o femeie din familia Luizei Melencu, care de asemenea s-a apropiat de maşină şi a încercat să lovească cu pumnii spre aceasta.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din "cazul Caracal", Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două fapte, omor calificat - două fapte, profanare de cadavre - două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.